7 Φεβ 2020

Λογοθέτης στο «Εκτός Γραμμής» για Προσφυγικό - Τριών ειδών οι δομές

Στον τρόπο λειτουργίας των νέων δομών αναφέρθηκε μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα, ο ειδικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής, Μάνος Λογοθέτης.


«Στη Σάμο, το κέντρο το οποίο ετοιμάζεται είναι μακριά από την πόλη. Βρίσκεται 7 χλμ μακριά από τις δύο πόλεις. Αυτό απαλλάσσει τη Σάμο από το βαρύ φορτίο, η οποία σηκώνει το μεγαλύτερο από κάθε άλλο τόπο, καθώς η δομή τώρα είναι μέσα στην πόλη και χωρίζεται από το κέντρο με τον περιφερειακό δρόμο», δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Οι δομές θα είναι τριών ειδών. Η μία δομή θα είναι εκείνη που θα κρατάμε τους ανθρώπους για να τους καταγράψουμε, να κάνουν το αίτημα ασύλου τους, να περάσουν από συνέντευξη και ενδεχομένως να γίνει μια πρώτη εισήγηση για το προφίλ τους. Αυτό θα παίρνει περίπου 25 ημέρες και στη συνέχεια, όποιος έχει προσφυγικό προφίλ θα απελευθερώνεται και θα έχει τη δυνατότητα να φύγει εκτός κέντρου.

Ο προηγούμενος νόμος είχε τα ΚΥΤ, τις δομές φιλοξενίας είτε ανοιχτές, είτε ελεγχόμενες και τα ΠΡΟΚΕΚΑ, δηλαδή τα προαναχωρησιακά κέντρα. Εμείς λέμε ότι θα έχουμε ελεγχόμενες δομές, ακόμα και την περίοδος της ελεύθερης κυκλοφορίας. Η προηγούμενη κυβέρνηση έλεγε ανοιχτές δομές, εμείς λέμε περί δομών φιλοξενίας σύμφωνα με τον νόμο. Στις 25 μέρες που θα είναι μέσα δεν θα έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν, δεν θα είναι φυλακισμένοι, θα είναι περιφραγμένοι σε έναν χώρο για να κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία των αιτημάτων ασύλου. Μετά τις 25 μέρες, όσοι έχουν καταγραφεί και κρίνονται ότι έχουν προσφυγικό προφίλ, θα είναι ελεύθεροι, μέχρι να πάρουν τα χαρτιά τους και θα μπορούν να βγαίνουν για κάποιες ώρες της ημέρας. Εκείνοι που δεν θα έχουν το προφίλ και θα είναι στη φάση της προαναχώρησης, θα είναι στα ΠΡΟΚΕΚΑ, σε κλειστούς χώρους, όσο θα μεθοδεύουμε την επιστροφή τους, είτε στη χώρα τους, είτε στην Τουρκία. Δεν θα κυκλοφορούν έξω».

Για τα κέντρα στα νησιά: «Η Μόρια, η ΒΙΑΛ και το κέντρο της Σάμου στο Βαθύ θα κλείσουν. Τα κέντρα στην Κω και τη Λέρο θα μείνουν. Στη Μυτιλήνη έχουμε βρει τον χώρο για τη νέα δομή».

Πηγή: Newspost2 σχόλια:

Αγγελος είπε...

Η αποτροπή με κάθε μέσο και τρόπο, προσέγγισης στα χωρικά μας ύδατα, είναι η λύση. Όλα τ' άλλα είναι ημίμετρα και δεν αποφεύγεται ο μαζικός εποικισμός που θα επιφέρει πληθυσμιακή μετάλλαξη, εποικισμός τον οποίο το διεθνές δίκαιο χαρακτηρίζει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και οδηγεί σε δημογραφική γενοκτονία του αυτόχθονος λαού.

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη λύση γι'αυτο δε τη λέει κανένας φίλε

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required