7 Φεβ 2020

Γιώργος Κολλάρος - Όλες οι εξαγγελίες του Υπουργού εμπεριέχουν το ένα μεγάλο ΘΑ

Για αποσπασματικά μέτρα και πρόχειρες λύσεις, που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες των νησιών με υποσχέσεις, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Γιώργος Κολλάρος, με αφορμή τη χθεσινή εκπομπή «Αποτύπωμα» για το Μεταναστευτικό.

Ο κ. Κολλάρος αναφέρει:

«Οι θέσεις και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό εκφράστηκαν για μια ακόμα φορά μέσω του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στην εκπομπή «Αποτύπωμα» του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα. Eίναι πλέον πασιφανές και αναμφισβήτητο ότι η Κυβέρνηση ακροβατεί ανάμεσα στην κοινωνική κατακραυγή και στα ευρωπαϊκά κελεύσματα. Εναγωνίως με αποσπασματικά μέτρα και πρόχειρες λύσεις προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες των νησιών με υποσχέσεις, χωρίς όμως επί της ουσίας να στοχεύει στη καρδιά του προβλήματος, χωρίς να υπάρχει ολοκληρωμένο και υλοποιήσιμο σχέδιο ελαχιστοποίησης τουλάχιστον των προβλημάτων και των συνεπειών που προκύπτουν από το μεταναστευτικό ζήτημα. 

Όλες οι εξαγγελίες του Υπουργού εμπεριέχουν το ένα μεγάλο ΘΑ: Θα φυλάξουμε τα σύνορα, θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες ασύλου, θα δημιουργήσουμε νέα κέντρα, θα αποσυμφορήσουμε τα νησιά και θα ενισχύσουμε τις τοπικές κοινωνίες. Όσο καλή πρόθεση και να υπάρχει η υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης απαιτεί χρόνο, υλικοτεχνική υποδομή, στελέχωση υπηρεσιών ασύλου και σε κάθε περίπτωση τη συνδρομή της Ε.Ε. και της Τουρκίας.

Μέχρι να γίνουν όμως όλα αυτά, γιατί η κυβέρνηση δεν λαμβάνει μέτρα που αναμφισβήτητα θα ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα του μεταναστευτικού και θα «αναπνεύσουν οι τοπικές κοινωνίες των νησιών που καθημερινά δοκιμάζονται;

Γιατί η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός δεν λαμβάνει μέτρα που άλλα Κράτη εφαρμόζουν;

1) Γιατί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δεν ζητά από την Κυβέρνηση να μη χορηγούνται κάρτες ανάληψης μετρητών για τους μετανάστες; Μόνο κάρτα αγορών που να ισχύει για αγορά τροφίμων και φαρμάκων όπως π.χ η Γαλλία πράττει εδώ και αρκετό καιρό.

2) Γιατί δεν υποχρεώνει η Πολιτεία τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να διακόψουν το σήμα επικοινωνίας στα σύνορα; Έτσι θα καταρρεύσει άμεσα η οργάνωση μεταφοράς και προσαρμογής των μεταναστών στα νησιά μας.

3) Γιατί δεν ζητά η Κυβέρνηση τη δημιουργία Ευρωπαϊκής μεθοριακής ακτοφυλακής για πληρέστερη και ασφαλέστερη φύλαξη των συνόρων;

4) Γιατί δεν προβαίνει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στον άμεσο διαχωρισμό και διάκριση γνήσιων αιτούντων άσυλο και οικονομικών μεταναστών;

 5) Γιατί δεν αίρεται ο γεωγραφικός περιορισμός και γιατί ευάλωτες ομάδες, ασυνόδευτα και ανυθαγενείς παραμένουν εγκλωβισμένοι στα νησιά και δεν μεταφέρονται;

Φρονώ ότι αν σε πρώτη φάση δεν γίνουν αυτά τα βήματα οι κάτοικοι των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και οι μετανάστες ολοένα και θα εξαθλιώνονται κι αν δυστυχώς συνηθίσουμε το μεταναστευτικό σε λίγο απλά δεν θα υπάρχουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required