20 Μαρ 2020

Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ - Να ληφθούν άμεσα μέτρα στα μικρά νησιά

Την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στα μικρά νησιά του Αιγαίου τονίζει με ανακοίνωσή της η κομματική επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ η οποία αναφέρει:


Χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση πρέπει να καλύψει τα μεγάλα κενά που υπάρχουν και να στελεχώσει τα ιατρεία και Κέντρα Υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Στην ανάγκη να υποχρεώσει ιδιώτες γιατρούς, πνευμονολόγους και παθολόγους, να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες, για όσο διάστημα χρειαστεί, εξασφαλίζοντας τη διαμονή τους και καλύπτοντας το κόστος.

Να εφοδιάσει αμέσως με τα κατάλληλα, και σε επαρκή ποσότητα, προστατευτικά μέσα -όπως, μάσκες, γάντια, φόρμες, αντισηπτικά- για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να εξασφαλίσει τη δωρεάν τροφοδοσία των κατοίκων.

Να αποστείλει επαρκή αριθμό διαγνωστικών τεστ.

Να εξασφαλίσει ειδικές γραμμές επικοινωνίας στον ΕΟΔΥ, στις οποίες θα απευθύνονται οι γιατροί των μικρών νησιών.

Να ορίσει νοσοκομείο αναφοράς και να εξασφαλίσει την αερομεταφορά των διαγνωστικών τεστ από τα μικρά νησιά προς το νοσοκομείο, καθώς και την αεροδιακομιδή των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία.

Να εξασφαλίσει τον ιατρικό έλεγχο των επισκεπτών που φτάνουν στα νησιά.

Να προχωρήσει σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων ώστε να εξασφαλίσουν την αναγκαία πρόληψη για τους κατοίκους και το προσωπικό τους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required