19 Μαρ 2020

Μητσοτάκης και Τσιόδρας για τα γεμάτα πλοία- Δυσκολεύει την ανταπόκριση του συστήματος υγείας στα νησιά με δυσκολία στη νοσηλεία και στη διακομιδή

Έκκληση προς τους κατοίκους της χώρας, προκειμένου «να μη γεμίζουν κατά χιλιάδες τα πλοία για να αποβιβασθούν στα νησιά», απηύθυνε μεταξύ άλλων σήμερα το απόγευμα ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος εξήγησε ότι θα είναι λίαν δύσκολες οι αεροδιακομιδές πιθανών ασθενών με νέο κορωνοϊό από τα νησιά για τα αστικά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας.

"Δεν μπορεί τα πλοία μας να έχουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου με άπειρο κόσμο να συρρέει στα νησιά", σχολίασε. "Υποβαθμίζει όλη μας την προσπάθεια και αυξάνει τον κίνδυνο για ηλικιωμένους νησιώτες, ντόπιους κατοίκους και δυσκολεύει την ανταπόκριση του συστήματος υγείας σε τυχόν μελλοντικά σοβαρά κρούσματα εκεί, με δυσκολία στη νοσηλεία και στη διακομιδή", ανέφερε χαρακτηριστικά. "Είμαστε προσηλωμένοι σε δυο στόχους που αφορούν τη δημόσια υγεία: Να προφυλάξουμε τους ευπαθείς και να κολλήσουμε όσο το δυνατόν λιγότεροι ταυτόχρονα", σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρωθυπουργός της χώρας, που στο σημερινό του διάγγελμα τόνισε: « Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα και αποστάσεις. Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required