2 Μαρ 2020

Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ - Η αποτροπή των ροών με στρατιωτικά μέσα είναι απάνθρωπα και προπαγανδιστικά τεχνάσματα

Ανακοίνωση για την κατάσταση που διαμορφώνεται μπροστά στο ενδεχόμενο νέων μαζικών προσφυγικών ροών, εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Η κυβέρνηση χωρίς καμία καθυστέρηση εδώ και τώρα να προχωρήσει στον απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στο hotspot στο Βαθύ καθώς και όσων τις επόμενες ώρες και μέρες θα φτάσουν στο νησί.
Οι εξελίξεις, με την εισβολή της Τουρκίας και τις πολεμικές συγκρούσεις στο Ιντλίμπ, με την αξιοποίηση των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών ως διαπραγματευτικό χαρτί στις γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις, αυτό που καταδεικνύουν με δραματικό τρόπο είναι το πόσο επικίνδυνο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης να διατηρήσει και να δημιουργήσει και νέα κλειστά hotspot στη Σάμο και τα άλλα νησιά του Αιγαίου.

Τα περί αποτροπής των προσφυγικών ροών με στρατιωτικά μέσα φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων, εκτός από το ότι είναι απάνθρωπα, αποτελούν προπαγανδιστικά τεχνάσματα της κυβέρνησης προκειμένου να δικαιολογήσει και επιβάλει την επιλογή της ΕΕ να γίνουν τα νησιά τα μεγάλα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.

Αυτά τα έχουν ακούσει ξανά οι νησιώτες από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έφερε στις θάλασσές μας την FRONTEX και το ΝΑΤΟ.

Κανένας να μην παρασυρθεί από τις ακροδεξιές ομάδες που επιδιώκουν να στρέψουν τους κατοίκους κατά των θυμάτων, κατά των προσφύγων και μεταναστών. Κάθε τέτοια ενέργεια θα λειτουργήσει ως προβοκάτσια για να συκοφαντηθεί ο αγώνας των νησιωτών και η απαίτηση να κλείσουν όλα τα hotspot.

Οι προτάσεις από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ να γίνουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε βραχονησίδες και ξερονήσια είναι εξοργιστικές.

Η κυβέρνηση αντί να εκβιάζει τους νησιώτες πρέπει να ασκήσει τώρα τη μέγιστη πίεση και με όλους τους τρόπους προς την ΕΕ για να αναλάβει τις ευθύνες της. Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Τα αιτήματα του αγώνα των νησιωτών:

· Να κλείσουν όλα τα hotspot στα νησιά του Αιγαίου και να μην δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά ούτε ανοικτά,

· Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες προς την ηπειρωτική χώρα και από εκεί στις χώρες του προορισμού τους,είναι αδιαπραγμάτευτα.




1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στα ελληνοτουρκικά σύνορα μοιάζει επικίνδυνα με την "Πράσινη Πορεία" (Marcha Verde) που εφάρμοσε ο βασιλιάς Χασάν ο Β΄ του Μαρόκου το 1975 ώστε να κατακτήσει την Ισπανική Σαχάρα. Αναλυτικότερα, ήταν οι τελευταίες μέρες της ισπανικής κυριαρχίας στην αποικία της στη Βόρειο Αφρική. Το απελευθερωτικό μέτωπο Πολισάριο διεξήγαγε αντάρτικο εναντίον των Ισπανών και το πιθανόν ήταν ότι σύντομα θα κέρδιζε την ανεξαρτησία. Ο Χασάν ο Β', ήθελε να ενσωματώσει την Ισπανική Σαχάρα στην επικράτειά του. Έπρεπε λοιπόν να δράσει. Και έπρεπε να δράσει γρήγορα πριν την αποχώρηση των Ισπανών γιατί τότε θα εμφανιζόταν ότι επιτίθεται σε μια ανεξάρτητη χώρα, ενώ όσο ήταν υπό ισπανική κυριαρχία θα "πουλούσε" επικοινωνιακά ότι απελευθέρωνε μαροκινά εδάφη από την ισπανική αποικιοκρατία. Όμως, ο στρατιωτικός συσχετισμός με την Ισπανία δεν του επέτρεπε συμβατική στρατιωτική ενέργεια. Έτσι, επέλεξε μια ασύμμετρη, θα λέγαμε σήμερα, μέθοδο. Συγκεκριμένα, μάζεψε περίπου 350.000 «αμάχους», οι οποίοι την 6η Νοεμβρίου του 1975, προήλασαν άοπλοι "ειρηνικά" μέσα στην Ισπανική Σαχάρα, συνοδευόμενες από περίπου 20.000 στρατιώτες, ανατρέποντας τις ισπανικές στρατιωτικές δυνάμεις που διατάχθηκαν να μην πυροβολήσουν εναντίον των "αμάχων". Αποτέλεσμα ήταν το Μαρόκο να καταφέρει όντως να επιτύχει τους σκοπούς του και στις λεγόμενες Συμφωνίες της Μαδρίτης της 14ης Νοεμβρίου 1975 να μοιράσει τα εδάφη της Ισπανικής Σαχάρας με την Μαυριτανία. Εν συνεχεία βέβαια, το Μέτωπο Πολισάριο ξεκίνησε έναν επίπονο και σκληρό αντάρτικο αγώνα για να απελευθερώσει τη χώρα από τους δύο επικυριάρχους. Κατάφερε να διώξει τη Μαυριτανία αλλά το Μαρόκο κατέλαβε τα εδάφη που οι Μαυριτανοί εκκένωσαν. Για δεκαετίες, ο πόλεμος μαινόταν και οι Μαροκινοί κατασκεύασαν ένα τεράστιο τείχος μήκους 2000 χλμ για να αποκλείσουν το Πολισάριο. Ακόμη και σήμερα το ζήτημα της εθνικής ανεξαρτησίας της Δυτικής Σαχάρας δεν έχει επιλυθεί οριστικά. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι οι "άμαχοι" που σε μεγάλους αριθμούς παραβιάζουν τα σύνορα μπόρεσαν και κατέλαβαν μια χώρα στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν. Την ίδια ακριβώς τακτική φαίνεται πως ακολουθεί σήμερα η Τουρκία του Ερντογάν. Κατευθύνει, δηλαδή, μάζες "αμάχων" πλαισιωμένες από τις τουρκικές κρατικές δυνάμεις, αποσκοπώντας να αδρανοποιήσει την ελληνική εθνική κυριαρχία στην Θράκη με ότι συνέπειες θα έχει αυτό στο μέλλον. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η Ελλάδα δέχεται πλήρους κλίμακας επίθεση. Δεν έχουμε "προσφυγική κρίση", ούτε "διαχείριση μεταναστευτικών ροών" ούτε οτιδήποτε άλλο από αυτά που παπαγαλίζουν διάφοροι. Δεχόμαστε επίθεση από την Τουρκία, ασύμμετρη και υβριδική, αλλά ολοκληρωτικού χαρακτήρα. Καθαρά και ξάστερα. Και είμαστε στην τελευταία γραμμή άμυνας. Αν πέσουμε στην παγίδα που έπεσαν οι Ισπανοί τότε θα έχουμε υποστεί συντριπτικό πλήγμα στην εθνική μας κυριαρχία. Δεν υπάρχουν περιθώρια για υποχωρήσεις, δεν υπάρχουν περιθώρια για λανθασμένες αναγνώσεις της πραγματικότητας, δεν υπάρχουν περιθώρια για ατολμίες.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required