12 Μαρ 2020

Συναντήσεις του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε Χίο και Αθήνα

O Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, είχε στη Χίο τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου, διαδοχικές συναντήσεις εργασίας. Επίσης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χίου, κ. Σταμάτη Κάρματζη, και συζήτησαν επί της ακολουθητέας στρατηγικής στη μεταναστευτική κρίση, από την οποία δοκιμάζονται τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Την Τρίτη, 10 Μαρτίου, συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Περιφερειαρχών Ελλάδας και εξέθεσε τις θέσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, παρουσία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη.

Την Τετάρτη, 11 Μαρτίου, συμμετείχε με τους υπόλοιπους Περιφερειάρχες σε συνάντηση εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, με συμμετοχή πολλών υπουργών και Γενικών Γραμματέων. Μοναδικό θέμα συζητήσεως ήταν τα μέτρα για την πανδημία του Κορωνοϊού. Στη συνεχεία έγινε δεκτός κατ΄ιδίαν από τον Πρωθυπουργό της χώρας. Συζητήθηκε η μεταναστευτική κρίση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για τις σταθερές θέσεις της Περιφέρειας.

Τέλος, σήμερα ενημέρωσε επί των εξελίξεων στη μεταναστευτική κρίση σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχηγό του Κόμματος "Ελληνική Λύση" κ. Κ. Βελόπουλο. Σε επόμενη φάση θα ενημερωθεί η Αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ και ο Πρόεδρός του κόμματος "Μέρα 25" κ. Γιάνης Βαρουφάκης. Επίσης, είχε με τον αντιπεριφερειάρχη, κ. Πανάγο Κουφέλο, συνάντηση για υπηρεσιακά θέματα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βορίδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required