12 Μαρ 2020

Μάνος Λογοθέτης - Το υπουργείο έχει εκπονήσει σχέδιο αντιμετώπισης πιθανών κρουσμάτων του κορωνοϊού στις δομές φιλοξενίας

Σχέδιο αντιμετώπισης πιθανών κρουσμάτων του κορωνοϊού στις δομές φιλοξενίας μεταναστών έχει εκπονήσει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, σημειώνοντας πως το σχέδιο εκπονήθηκε ήδη από τις 29 Ιανουαρίου "λόγω του μεγάλου πληθυσμού που φιλοξενείται στις δομές", σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και τον ΕΟΔΥ.


Σύμφωνα με αυτό, σε περίπτωση που διαγνωστεί κρούσμα κορονοϊού μεταξύ των προσφύγων, ο ασθενής θα μεταφερθεί για νοσηλεία στα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν οριστεί, ενώ άμεσα η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης και ο ΕΟΔΥ θα προχωρήσουν σε διερεύνηση των επαφών του κρούσματος, προκειμένου αυτές να απομονωθούν για 14 ημέρες σε ειδικά κοντέινερ του κέντρου φιλοξενίας.

Σε επίπεδο πρόληψης, ο κ. Λογοθέτης εξηγεί ότι ούτως ή άλλως οι νεοαφιχθέντες ελέγχονται από ιατρικά κλιμάκια, αν και, όπως προσθέτει, στην περίπτωση του κορονοϊού αυτό δεν είναι αρκετό, γιατί μπορεί ο φορέας να είναι ασυμπτωματικός. Υπάρχει, εξάλλου, συνεχίζει ο ίδιος, μια ιδιαίτερη επιδημιολογική διερεύνηση για τους ανθρώπους που έχουν διέλθει από το Ιράν, ωστόσο εκτιμά ότι καθώς το ταξίδι από το Ιράν στην Ελλάδα δεν είναι τόσο σύντομο χρονικά, τυχόν κρούσματα εκδηλώνονται πριν φτάσουν εδώ.

Πηγή: amna.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required