12 Μαρ 2020

Τ.E. Ικαρίας του ΚΚΕ - "Υγειονομικώς ανοχύρωτοι..., εγκληματική ολιγωρία του υπουργείου Υγείας"


Για  εγκληματική ολιγωρία του υπουργείου Υγείας, που έως τώρα δεν έχει μεριμνήσει να αποστέλλονται τα δείγματα προς εξέταση εγκαίρως από τις ακριτικές περιοχές προς την Αθήνα, κάνει λόγο η Τομεακή Επιτροπή Ικαρίας του ΚΚΕ, αναφέροντας πως δύο δείγματα που ελήφθησαν την Τρίτη στην Ικαρία παραμένουν μέχρι σήμερα στο νοσοκομείο του νησιού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

"Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και του υπουργείου Υγείας  περί «θωράκισης της χώρας» από τη νόσο του κορονοϊού, στην Ικαρία αυτό δεν συμβαίνει. Πέρα από τις διαχρονικές ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στο Κ.Υ. Ευδήλου και τα Π.Ι., αποδεικνύεται και από το παρακάτω περιστατικό ότι στην ουσία οι κάτοικοι του νησιού είναι υγειονομικώς ανοχύρωτοι.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 10/3 το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας λήφθηκαν δείγματα από δυο ασθενείς, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είναι φορείς της νόσου. Μέχρι σήμερα τα δείγματα αυτά παραμένουν στο νοσοκομείο, γιατί οι δυο αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν το νησί  αρνούνται να τα παραλάβουν και να τα μεταφέρουν στην Αθήνα (Παστέρ) για εξέταση.

Καταγγέλλουμε την εγκληματική ολιγωρία του υπουργείου Υγείας, που έως τώρα δεν έχει μεριμνήσει να αποστέλλονται τα δείγματα προς εξέταση εγκαίρως από τις ακριτικές περιοχές προς την Αθήνα.

 Άμεσα και χωρίς άλλη χρονοτριβή το υπουργείο Υγείας να βρεί τρόπο απεμπλοκής της διαδικασίας αποστολής των δειγμάτων προς την στην Αθήνα για εξέταση και να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών.

Ο ελληνικός λαός ήδη πληρώνει πάρα πολλά. Πληρώνει πανάκριβα τις αιματηρές περικοπές στο δημόσιο σύστημα Υγείας, την υποχρηματοδότησή και την εμπορευματοποίηση της , τις άθλιες εργασιακές σχέσεις.

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση.

 Mε την πιθανότητα εμφάνισης κρουσμάτων της νόσου και στο νησί μας απαιτούμε:

 Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων στο Νοσοκομεία ,στο Κέντρο Υγείας  Ευδήλου και τα Π.Ι. Ραχών, Μαγγανίτη, Καρκιναγρίου και Φούρνων.

  Άμεσος εξοπλισμός όλων των δημόσιων δομών υγείας στα νησιά με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή καλύπτοντας πλήρως όλες τις σύγχρονες εξετάσεις και ανάγκες μας."Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required