28 Απρ 2020

Νότης Μηταράκης: «Στα νησιά μας ο στόχος είναι 0%»! - Ηχητικά αποσπάσματα των δηλώσεων

(Φωτο.: "Σαμιακόν Βήμα")
Η 4η κατά σειρά επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στη Σάμο, κ. Νότη Μηταράκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 28 Απριλίου, στον απόηχο των δραματικών γεγονότων με τις πυρκαγιές και την αναστάτωση που προκλήθηκε στο ΚΥΤ κατά τη διάρκεια της Κυριακής 26 και της Δευτέρας 27 Απριλίου, με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού σε ισχύ.





Ο υπουργός με τους κ.κ. Πανουράκη και Λυμπέρη (Φωτο.: "Σαμιακόν Βήμα")

Ο κ. Μηταράκης, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνο Λογοθέτη, μίλησε για την διαμορφωθείσα κατάσταση, την αντιμετώπιση των θεμάτων που προέκυψαν από τις νεώτερες εξελίξεις ενώ παρέθεσε σειρά στοιχείων που αποδεικνύουν ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται σήμερα στη Σάμο. Στη συζήτηση που ακολούθησε τοποθετήθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης, οι δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου κ.κ. Γιώργος Στάντζος και Αλέξανδρος Λυμπέρης. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο ταξίαρχος-διοικητής της 79 ΑΔΤΕ, Περικλής Δούκας, ο ταξίαρχος-αστυνομικός διευθυντής Σάμου, Ανδρέας Τσαπικούνης, ο αντιπλοίαρχος-λιμενάρχης Σάμου, Δημήτριος Τσινιάς και ο πύραρχος-διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Απόστολος Νταχμίρης. Παρών και ο νέος διοικητής του ΚΥΤ, ταξίαρχος ε.α., Δημήτρης Αξιώτης. Στη διάρκεια της συζήτησης τοποθετήθηκαν και οι αντιδήμαρχοι Ανατολικής Σάμου κ.κ. Μητσός και Διονυσίου, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Στεφανής καθώς και πολίτες που συνομίλησαν με τον υπουργό για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μπροστά στις πόρτες των σπιτιών τους που γειτνιάζουν με την περιοχή του ΚΥΤ. Στις 11:15 η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ερωτήματα που έθεσε στον κ. Μηταράκη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Κολλάρος.

Η αρχική εισήγηση Μηταράκη


Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο ταξίαρχος-διοικητής της 79 ΑΔΤΕ, Περικλής Δούκας, ο ταξίαρχος-αστυνομικός διευθυντής Σάμου, Ανδρέας Τσαπικούνης, ο αντιπλοίαρχος-λιμενάρχης Σάμου, Δημήτριος Τσινιάς και ο πύραρχος-διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Απόστολος Νταχμίρης (Φωτο.: "Σαμιακόν Βήμα")
«Στα νησιά μας ο στόχος είναι 0%»!

Παραθέτοντας τα στατιστικά στοιχεία από την αρχή του νέου έτους ανέφερε ότι έχουν απομακρυνθεί από τα νησιά 12.000 άνθρωποι, μεταφερόμενοι σε δομές της ηπειρωτικής χώρας ενώ από τη Σάμο έχουν αναχωρήσει 2.000 άτομα. Όσον αφορά τις ροές ήταν μηδενικές τον Απρίλιο και αυτό οφείλεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης να ελέγξει πραγματικά την κατάσταση. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο στόχος του 1% που έχει θέσει η κυβέρνηση για την ύπαρξη μεταναστών ανά περιφερειακή ενότητα, ο ίδιος θα ήθελε να αγγίξει το 0% (!), συμπληρώνοντας πως πρόκειται για εθνικό θέμα.

Ο γενικός γραμματέας κ. Μ. Λογοθέτης με τον διοικητή του ΚΥΤ κ. Δ. Αξιώτη και τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ν. Στεφανή (Φωτο.: "Σαμιακόν Βήμα")


Καθυστερεί η λειτουργία του νέου ΚΥΤ

Επανέλαβε ακόμη μία φορά πως θα κλείσει οριστικά το ΚΥΤ στο Βαθύ ενώ τόνισε πως χάθηκαν 3 μήνες (συζητήσεις, αντιρρήσεις, κατάληψη και κορωνοϊός) επίσπευσης των εργασιών κατασκευής και λειτουργίας του νέου ΚΥΤ στη περιοχή της Ζερβού. Η ουσιαστική λειτουργία του νέου ΚΥΤ, απ’ ότι όλα δείχνουν, θα πάει για το τέλος του έτους που διανύουμε.


22 συλλήψεις για τα γεγονότα στο ΚΥΤ

Ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε και στις 22 συνολικά συλλήψεις που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου κατά τη διάρκεια των γεγονότων που διαδραματίστηκαν το 48ωρο Κυριακής και Δευτέρας.


Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γ. Στάντζος (Φωτο.: "Σαμιακόν Βήμα")
Γιώργος Στάντζος: «Μέχρι τέλος Ιουνίου να έχει αδειάσει το ΚΥΤ στο Βαθύ»
Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γ. Στάντζος τόνισε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχει αδειάσει το ΚΥΤ στο Βαθύ αφού η κατάσταση δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί όπως κατέδειξαν και τα πρόσφατα γεγονότα. 


Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τα ερωτήματα που έθεσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Σάμου κ. Γ. Κολλάρος (Φωτο.: "Σαμιακόν Βήμα")

Ο αντιδήμαρχος κ. Μ. Μητσός (Φωτο.: "Σαμιακόν Βήμα")

Έντονη διαμαρτυρία πολιτών

Πολίτες που διαμένουν κοντά στο ΚΥΤ στο Βαθύ διαμαρτυρήθηκαν έντονα αφού από το βράδυ της Κυριακής και τις πυρκαγιές πέριξ του ΚΥΤ ζουν ένα καθημερινό εφιάλτη με τους μετανάστες να βρίσκονται μπροστά στην πόρτα τους δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα. Ο δήμαρχος κ. Στάντζος επέμεινε ότι πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα και αφού κάηκαν οι σκηνές τους να εγκατασταθούν σε κάποια κοντέινερ ενώ θα πρέπει να απομακρυνθούν και από το νησί.

Δήλωση Μηταράκη

Λίγο πριν αναχωρήσει από την αίθουσα του αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, ο κ. Μηταράκης δήλωσε:



(Φωτο.: "Σαμιακόν Βήμα")


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required