10 Μαΐ 2020

Ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών για τη Γιορτή της Μητέρας

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μητέρες, αναφέρεται ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου , με αφορμή τη σημερινή γιορτή της Μητέρας.

Στο μήνυμά του ο Σύλλογος αναφέρει:

Κάθε χρόνο περιοδικά και πρωινάδικα μας συμβουλεύουν πώς να γίνουμε οι σούπερ γυναίκες που τα προλαβαίνουν όλα. Τέλεια εμφάνιση, τέλειο φουσκωμένο κέϊκ, τέλειο στέλεχος στο γραφείο, τέλεια μητέρα! 

Όχι δεν είναι το κατάλληλο μεικάπ που μας λείπει! Αυτό που μας λείπει είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. 

Σήμερα, η μάνα καλείται να «κινήσει βουνά: που και πως θα κάνει τον προγεννητικό έλεγχο, που και πως θα γεννήσει το παιδί της. Πως θα τα βγάλει πέρα με τα έξοδα του παιδιού. Πως θα αντιμετωπίσει την εργοδοτική τρομοκρατία. Που θα αφήσει το παιδί της, όταν δεν γίνει δεκτό στον παιδικό σταθμό. Πως θα βάλει ένα πιάτο φαί στο τραπέζι. Που και με ποιους όρους θα δουλέψει. Πως θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας ή σπουδών των παιδιών της τα οποία πολλαπλασιάζονται με την επιδημία του κορονοϊού. Τι θα κάνει με το παιδί ΑΜΕΑ. Πως θα βρει λίγο χρόνο για τον εαυτόν της. 

Γι αυτό δεν μένουμε σιωπηλές. Σπάμε της αλυσίδες της απογοήτευσης, της μοιρολατρίας, του φόβου. Αγωνιζόμαστε οργανωμένα με τους συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας και διεκδικούμε. Για να ανθίσει η χαρά της μητρότητας, ανοίγουμε δρόμους για τη ζωή που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας χωρίς εκμετάλλευση, φτώχια, περιβαλλοντική καταστροφή, πολέμους προσφυγιά. 

Έτσι τιμάμε την γιορτή της ΜΗΤΕΡΑΣ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required