9 Μαΐ 2020

Απολυμάνσεις στα σχολεία λίγο πριν υποδεχθούν τους μαθητές

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης στα κτίρια που στεγάζονται το Πυθαγόρειο ΓΕΛ Σάμου, το Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου, το Εσπερινό ΕΠΑΛ Σάμου, το Εργαστηριακό Κέντρο Σάμου και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, σύμφωνα με την υπ’ αριθ.27408/05-05-2020 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ με θέμα «Καθαρισμός σχολικών μονάδων κατά το διάστημα λειτουργίας τους για όσο διάστημα υφίσταται κίνδυνος διάδοσης του κορωνοϊου COVID-19».

Οι παραπάνω σχολικές μονάδες, εκτός από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα, 11 Μαίου, για να υποδεχτούν τους μαθητές της Γ’ Τάξης.


Επίσης, έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού στα κτίρια που στεγάζονται οι σχολικές μονάδες των Γυμνασίων της πόλεως Σάμου, Πυθαγορείου και Πύργου και πριν τη λειτουργία τους θα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες απολύμανσης.

Σε όλες τις σχολικές μονάδες θα διανεμηθούν γάντια μιας χρήσεως, χαρτί κουζίνας, χλωρίνη, αντισηπτικά μαντηλάκια, διάφανη μεμβράνη, μάσκες χειρουργικές μιας χρήσεως.

"Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου φροντίζει, με όλα τα μέσα που διαθέτει, για τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών και των πολιτών, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων και του ΕΟΔΥ.  
Ευχόμαστε σε όλους του μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή & ασφαλή επάνοδο στις σχολικές αίθουσες, με υγεία και τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής για να είμαστε όλοι ασφαλείς", αναφέρει ο δήμος Ανατολικής Σάμου σε ανακοίνωση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required