25 Μαΐ 2020

Ξεμένουν από γιατρούς τα Κ.Υ.Τ. σε Χίο, Σάμο και Λέσβο

Στον «αέρα» βρίσκεται η χρηματοδότηση του έργου της πρόσληψης ιατρών στα εξωτερικά Ιατρεία των Κ.Υ.Τ. σε Χίο, Σάμο και Λέσβο, αφού τις αρχές Ιουνίου ολοκληρώνονται οι συμβάσεις των ιατρών που είχαν προσληφθεί στα 3 νησιά, χωρίς επί του παρόντος να υπάρχει μέριμνα από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη συνέχιση της χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Παντελή Βρουλή, η Περιφέρεια είχε λάβει χρηματοδότηση της τάξεως των 160.000 ευρώ, χρήματα τα οποία αξιοποιήθηκαν, προκειμένου να καλυφθεί ένα κενό που υπήρχε στο σύστημα προστασίας κατά του κορωνοϊού και στόχο είχε την προστασία τόσο όσων διαμένουν στα Κ.Υ.Τ., όσο και του γενικού πληθυσμού των νησιών.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των ιατρών τότε, θα υπάρξει ένα σημαντικό κενό στην υγειονομική εξέταση μεταναστών και προσφύγων, όσο και στο θέμα του ελέγχου της υγείας όσων ναυτικών επαναπατρίζονταν ειδικά στη Χίο μετά από πολύμηνο ταξίδι στο εξωτερικό.



Πηγή:


ΒΙΝΤΕΟ- Ξεμένουν από γιατρούς τα Κ.Υ.Τ. σε Χίο, Σάμο και Λέσβο

Στον «αέρα» βρίσκεται η χρηματοδότηση του έργου της πρόσληψης ιατρών στα εξωτερικά Ιατρεία των Κ.Υ.Τ. σε Χίο, Σάμο και Λέσβο, αφού τις αρχές Ιουνίου ολοκληρώνονται οι συμβάσεις των ιατρών που είχαν προσληφθεί στα 3 νησιά, χωρίς επί του παρόντος να υπάρχει μέριμνα από το Υπουργείο Εσωτερι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required