5 Ιουν 2020

Τα αιτήματα που έθεσε το Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου στον υπουργό Υγείας

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χτες στο Νοσοκομείο Σάμου κατά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας, συμμετείχε, μαζί με άλλους συλλόγους φορείς και σωματεία,  το Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου, μέλη του οποίου συναντήθηκαν με τον Βασίλη Κικίλια και του έθεσαν δύο αιτήματα που απασχολούν τα μέλη του.


Το σωματείο αναφερόμενο στα αιτήματά του αναφέρει:

1. Την πρόσληψη αγροτικών γιατρών. Οι 20.000 κάτοικοι που μένουν στα 40 χωριά του νησιού είναι αποκλεισμένοι από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μια και η πρώτη επαφή με γιατρό των κατοίκων αυτών των χωριών είναι ο αγροτικός γιατρός. Οι 7 γιατροί που προβλέπεται, όταν προσλαμβάνονται δεν επαρκούν να καλύψουν ικανοποιητικά τις ανάγκες των κατοίκων αυτών των χωριών. Όταν προσληφθεί έρχεται 1 φορά την εβδομάδα στην καλύτερη περίπτωση αν δεν κάνει εφημερία στο Νοσοκομείο ή στο Κέντρο Υγείας. Επίσης η πλειονότητα των κατοίκων αυτών των χωριών είναι μεγάλοι σε ηλικία και δυσκολεύονται να μετακινηθούν στο Βαθύ ή στο Καρλόβασι. 

2. Ζητήσαμε να σταματήσει αυτό που γίνεται ως πανελλήνιο φαινόμενο, όταν κάποιος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο και χρειάζεται να κάνει εξετάσεις που δεν έχει το νοσοκομείο να μετακινείται και να πληρώνει τις εξετάσεις μόνος του (αν έχει λεφτά), πράγμα που αντιβαίνει τον ίδιο τον Νόμο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει τα λεφτά πίσω από τον ΕΟΠΥΥ μια και αυτά είναι έξοδα νοσηλείας, τα οποία πρέπει να πληρώσει το νοσοκομείο και να τα πάρει πίσω από το ασφαλιστικό ταμείο του ασθενούς μαζί με τα άλλα έξοδα νοσηλείας. 

ΕΓΚΎΚΛΙΟΣ ΕΟΠΥΥ: 

Άρθρο 12, παρ.1: «δεν καταβάλλουν συμμετοχή όσοι νοσηλεύονται σε δημόσιες δομές υγείας. 

Άρθρο 18 παρ δ΄: «σε περίπτωση που εξέταση δεν μπορεί να γίνει στο νοσοκομείο τότε το νοσοκομείο στέλνει τον ασθενή σε παραπλήσιο Δημόσιο νοσοκομείο που μπορεί, διαφορετικά σε ιδιώτη πάροχο που επιλέγει η Διοίκηση του νοσοκομείου και αποζημιώνεται η εξέταση από αυτό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required