4 Ιουν 2020

Βασίλης Κικίλιας: "Πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας, ειδικά τη Σάμο"

Την ικανοποίηση του για τη λειτουργία του Ιδρύματος εξέφρασε σήμερα Πέμπτη κατά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο της Σάμου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως σημείωσε από την αρχή του έτους στο Νοσοκομείο Σάμου: έχουν πραγματοποιηθεί 28 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού. Ξεκινούν έργα ανακαίνισης της Χειρουργικής Κλινικής του ιδρύματος ενώ στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Επίσης ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως στο σχεδιασμό ενίσχυσης του νησιού για την καλοκαιρινή περίοδο, τοποθετούνται από το ΕΚΑΒ εντός των επόμενων ημερών τέσσερις επιπλέον διασώστες και πληρώματα ασθενοφόρων.

Ειδικά δε για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού αναφερόμενος στη λειτουργία του Νοσοκομείου του νησιού που δεν αντιμετώπισε κανένα περιστατικό, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως έχει τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου, οικίσκος πρώτης διαλογής ύποπτων περιστατικών Covid-19. Έχει διαμορφωθεί και εξοπλιστεί θάλαμος λήψης δειγμάτων. Έχει εγκατασταθεί φορητό ακτινολογικό μηχάνημα και εξοπλισμός για τη διασωλήνωση περιστατικών Covid -19. Και έχουν πλήρως αναπτυχθεί δύο επιπλέον κλίνες ΜΕΘ με αποτέλεσμα σήμερα, το Νοσοκομείο να διαθέτει έξι κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι τρεις ΜΕΘ - Covid.

Μετά τη συνάντηση του με τους εργαζομένους και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου παρουσία και του βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλου Στεφανάδη ο κ. Κικίλιας έκανε την εξής δήλωση:

«Μέγα γαρ το της θαλάσσης κράτος. Η νησιωτικότητα είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς ως χώρα. Στην πιο δύσκολη στιγμή που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας, ειδικά το ακριτικό νησί της Σάμου. Γι' αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ.
Είναι πλέον εμφανές, ότι το υγειονομικό κομμάτι πρέπει να ενταχθεί στο σύστημα της εθνικής μας ασφάλειας και είναι πάρα πολύ κομβικό το να στηρίζονται τα ακριτικά νησιά μας. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγω, ως υπουργός Υγείας, να ξεκινήσω από τη Σάμο τις επισκέψεις μου στην ακριτική Ελλάδα και στα νησιά μας».

Πηγή: amna.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required