19 Ιουν 2020

ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου - «Κανένα χαμένο έργο για τη Σάμο»

Κανένα έργο δεν θα χαθεί, καθώς μετά από ενέργειες των δήμων, θα μπορούν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης», αναφέρει η ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου  της ΝΔ, η οποία σχολιάζει το δελτίο τύπου της παράταξης «η Σάμος αλλάΖΕΙ» για τα έργα του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι. 

Η ΝΟ.Δ.Ε. αναφέρει:


Έκπληξη προκάλεσε το δελτίο τύπου της Δημοτικής Παράταξης « Η Σάμος Αλλάζει» , που αναφέρεται σε δηλώσεις της Διευθύντριας Προγραμματισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου κας Αγγέλας Καζάκου σχετικά με το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι ,ότι χάνονται δρομολογημένα έργα. 

Ο κ. Ζάχαρης ως έμπειρος αυτοδιοικητικός και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι είχε ημερομηνία λήξης την 31-12-2019 και δεν είχε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καμία εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Σημειωτέον ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υποσχεθεί εντάξεις έργων ύψους 1,235 δισεκατομμυρίων έχοντας εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μια δανειακή σύμβαση από το Τ.Π.Δ. ύψους 134 εκατ.(!!!!!!!!!!!!!!!!) και δέσμευση ολοκλήρωσης των έργων την 31-12-2019 (πράγμα πρακτικά και ουσιαστικά αδύνατο. Γι αυτό και το Τ.Π.Δ. προέβη σε αναγκαστική παράταση της ημερομηνίας μέχρι την 31.12.2020.) 

Συνεπώς, επισημαίνεται ότι η απόφαση και τυπικής διακοπής του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι δεν υπήρξε αποτέλεσμα πολιτικής ή κομματικής ιδιοτέλειας, όπως αποδεικνύεται άλλωστε και από το γεγονός της διατήρησης του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, το οποίο είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το εθνικό ΠΔΕ, αλλά σχετίζεται με πραγματικά δεδομένα και ελλείψεις εκείνου του προγράμματος που πρόχειρα είχε σχεδιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κανένα έργο δεν θα χαθεί εάν και εφόσον οι δήμοι το επιθυμούν και πραγματοποιήσουν τις κατάλληλες ενέργειες για να τα εντάξουν, αλλά θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών « Αντώνης Τρίτσης». 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Προγράμματος « Αντώνης Τρίτσης», για όλη την προγραμματική περίοδο (2020-2023 με δυνατότητα παράτασης) ανέρχεται σε δυο δισεκατομμύρια πεντακόσια εκατομμύρια (2.500.000.000) ευρώ και υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required