5 Αυγ 2020

Η "Ανατροπή" για τη δημιουργία Γενικού Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου

Τα πλεονεκτήματα τα οποία φέρει η πρόταση της «Ανατροπής» για δημιουργία Γενικού Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου παραθέτει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη.

Η ανακοίνωση της παράταξης:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στις 3 Αυγούστου 2020 συζητήθηκε η εισήγηση-πρόταση της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" για την ίδρυση Γενικού Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ανέλυσε την εισήγηση της παράταξης και ύστερα από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα η συμφωνία της ίδρυσης ενός Γενικού Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου και ότι οι περαιτέρω ενέργειες για την υλοποίηση αυτή θα δρομολογηθούν από την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου. 

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη εισήγηση, τεκμαίρεται πλήρως ότι στον Δήμο Ανατολικής Σάμου μπορεί και πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο Γενικό Λύκειο στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου. Η εν λόγω πρόταση, της δημιουργίας νέου Γενικού Λυκείου φέρει πολλά πλεονεκτήματα, εκ των οποίων τα κυριότερα απαριθμούνται παρακάτω: 

i. Το νέο Γενικό Λύκειο θα είναι ένα μεγάλο σχολείο, με δυναμική και προοπτική ανάπτυξης, καθώς θα δημιουργηθεί στα πρότυπα της νέας εποχής. 

ii. Το νέο Γενικό Λύκειο θα συνεισφέρει στην ισότητα μεταξύ των μαθητών και στις ίσες ευκαιρίες, εφόσον οι μαθητές της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου που θέλουν να επιλέξουν Γενικό Λύκειο θα έχουν την επιλογή αυτή στην περιοχή τους. 

iii. Με την ίδρυση ενός νέου Γενικού Λυκείου θα αποσυμφορηθεί το ενιαίο σχολικό συγκρότημα στην πόλη της Σάμου, όπου τις πρωινές ώρες φοιτούν πάνω από 500 μαθητές. 

iv. Δεν τίθεται θέμα υποβάθμισης του Γενικού Λυκείου της Σάμου, διότι σε αυτό κατά το τρέχον σχολικό έτος φοιτούν 271 μαθητές και σίγουρα θα λειτουργήσει αποτελεσματικότερα με μικρότερο μαθητικό δυναμικό και καλύτερους όρους φοίτησης, καθώς θα μειωθεί η αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτικό γεγονός που αποτελεί πλεονέκτημα ως προς την ποιότητα του παρεχόμενου έργου. 

v. Με την ίδρυση ενός νέου Γενικού Λυκείου θα δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας (εκπαιδευτικών, φυλάκων και προσωπικού καθαριότητας) που θα συνεισφέρουν στον τόπο. 

vi. Με την αποσυμφόρηση του ενιαίου σχολικού συγκροτήματος στην πόλη της Σάμου, θα διευκολυνθούν πολλές σχολικές μονάδες της Σάμου (π.χ. Μουσικό Γυμνάσιο, που πρέπει να στεγάσει και σε βάθος χρόνου το Μουσικό Λύκειο, καθώς και πολλά σχολικά κτίρια που πρέπει να κλείσουν-ανακαινιστούν). 

vii. Θα μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος μετάβασης των μαθητών της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου στο νέο Γενικό Λύκειο και ως εκ τούτου θα μειωθεί το κόστος των μετακινήσεων, ένα κόστος που θα μπορούσε να εξοικονομηθεί και να αξιοποιηθεί αλλού. 

viii. Θα αναπτυχθεί η Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου, καθώς στην ευρύτερη περιοχή που θα στεγαστεί το νέο Γενικό Λύκειο θα ανθίσουν νέες εγκαταστάσεις, δομές και επιχειρήσεις. 

ix. Το νέο Γενικό Λύκειο θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και ειδικότερα στην μη ερήμωση των μακρινών, μικρών ή ορεινών χωριών (π.χ. Σπαθαραίοι, Παγώνδας, Πύργος, Μεσόγειο, Πάνδροσο, Κουμαραδαίοι, Μαυρατζαίοι). 

Η "Ανατροπή" ευελπιστεί ότι σύντομα, με την κατάλληλη στήριξη της δημοτικής αρχής, η πρόταση αυτή να λάβει σάρκα και οστά και να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required