9 Οκτ 2020

Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας - Στο επίπεδο 3 η Σάμος

Στο επίπεδο 3, αυξημένης επιτήρησης, βρίσκεται η Σάμος, σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, που παρουσιάζεται αυτήν την ώρα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων,  Νίκο Χαρδαλιά. 

Ο χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Επίπεδο 1 ετοιμότητας,

επίπεδο 2 επιτήρησης,
επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης
επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου

Ο καθορισμός επίπεδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος υγείας, π.χ. τις χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες ή κλίνες ΜΕΘ και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αποτυπώνονται και από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης και της συσχέτισης των κρουσμάτων με των επαφών τους.

Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός περιφερειακής ενότητας σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας.



Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 15 ημέρες με βάση εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες.


Να σημειωθεί πως η Ικαρία βρίσκεται στο επίπεδο 1.



 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required