24 Νοε 2020

«Πρωτοβουλία Πολιτών»: "Είμαστε όλοι σεισμόπληκτοι" - Λαϊκή Συνέλευση στις 27 Νοεμβρίου

Λαϊκή Συνέλευση διοργανώνει η "Πρωτοβουλία Πολιτών" την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, στις 5 μ.μ., στην πλατεία του δημαρχιακού μεγάρου Δυτικής  Σάμου. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Είμαστε όλοι σεισμόπληκτοι. Να μην αφήσουμε να μας εγκαταλείψουν! 3 εβδομάδες από τον φονικό σεισμό και τα προβλήματα καθημερινά γίνονται περισσότερα. Πάνω από 2000 κτίρια ακατάλληλα, εκατοντάδες άνθρωποι ξεσπιτωμένοι, κόποι μιας ζωής στα συντρίμμια, 13 τουλάχιστον σχολεία με πολύ σοβαρά προβλήματα.
 

3 εβδομάδες μετά και συνεχίζουμε να ζούμε με το φόβο της κατάρρευσης των ερειπίων και των ακατάλληλων κτιρίων. Κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφάλειας, παρά μόνο ασπροκόκκινες κορδέλες γύρω από τα επικίνδυνα και μερικές λαμαρίνες να εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων.

3 εβδομάδες μετά, χωρίς καμία άμεση οικονομική βοήθεια, αφού ούτε καν το χαρτζιλίκι των 600 € δεν έχει φανεί. Ο καθένας από εμάς βρίσκεται αντιμέτωπος με χίλια δυο εμπόδια για να δηλώσει τις ζημιές του, με πρόσχημα την γραφειοκρατία, αφού όλες οι αρμόδιες αρχές δηλώνουν… αναρμόδιες.

Μας πλημμυρίζει οργή και αγανάκτηση. Είμαστε εγκαταλειμμένοι από την κυβέρνηση και τους τοπικούς άρχοντες. Εξάλλου το έργο το έχουμε ξαναδεί. Στις πλημμύρες σε Μάνδρα και Καρδίτσα, στη φωτιά στο Μάτι, σε παλιότερες καταστροφές… Όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήνουν, ο λαός εγκαταλείπεται στη μοίρα του να ξαναστήσει τη ζωή του όπως-όπως. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Δεν θα βουλιάξουμε στη μοιρολατρία. Δεν θα το δεχτούμε.

Έχουμε δικαιώματα.

Συλλογικά, μαζικά, αγωνιστικά! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1 ΑΣΦΑΛΕΙΑ όλων των κατοίκων – δε θα ζήσουμε μέσα στα ΕΡΕΙΠΙΑ – δεν θα θρηνήσουμε νέα θύματα!

2 ΣΤΕΓΗ και ΣΤΗΡΙΞΗ σε όλους τους ξεσπιτωμένους

3 ΑΜΕΣΗ και ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ σε όλους τους πληγέντες χωρίς προϋποθέσεις

4 ΑΜΕΣΗ καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης για τις πρώτες και βασικές ανάγκες

5 ΑΣΦΑΛΗ σχολικά κτίρια για τα παιδιά μας

Με τον αγώνα μας θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας, θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required