20 Νοε 2020

Μειώνονται κατά 80% τα τακτικά χειρουργεία

Μετά από εντολή του Υπουργείου Υγείας προς τις Υγειονομικές Μονάδες για το επόμενο διάστημα και μέχρι νεωτέρας, τα τακτικά χειρουργεία μειώνονται κατά 80% εξαιρουμένων των έκτακτων και επειγόντων χειρουργικών επεμβάσεων καθώς και των μαιευτικών περιστατικών.

Σε ότι αφορά στο θεραπευτικό πρόγραμμα ασθενών με χρόνια προβλήματα π.χ. χημειοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων, συνεδρίες στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, θα πραγματοποιείται κανονικά, λαμβάνοντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Όσο αφορά τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία μειώνονται κατά 70% από τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Προτεραιότητα στον προγραμματισμό των ραντεβού θα δίνεται στις περιπτώσεις μετεγχειρητικής παρακολούθησης ασθενών καθώς και ασθενών με χρόνια νοσήματα.

Παραμένει σε ισχύ η αναστολή του επισκεπτηρίου ενώ θα υπάρχει εξαίρεση σε περιπτώσεις που ο ασθενής βρίσκεται σε κατάσταση απειλητική για τη ζωή του και υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

· Η άδεια θα αφορά ένα άτομο ανά ασθενή

· Ο επισκέπτης δεν πρέπει να έχει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (βήχας, πυρετός, δύσπνοια)

· Ο επισκέπτης να εφαρμόζει όλους τους κανόνες ατομικής προστασίας και υγιεινής (υγιεινή χεριών, μάσκα προσώπου, τήρηση αποστάσεων)

Θα θέλαμε να σας εφιστήσουμε την προσοχή ότι όλα αυτά τα απαραίτητα μέτρα λαμβάνονται προληπτικά για το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και παρακαλούμε για την τήρησή τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required