6 Νοε 2020

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών - "Να εξαιρεθούν η Σάμος, η Ικαρία και οι Φούρνοι από τα νέα μέτρα"

«Ο καταστροφικός σεισμός της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου και ο χαμός των δύο μαθητών έχει συγκλονίσει τους κατοίκους και όλη την Ελλάδα. Πολλές είναι οι ζημιές σε σχολεία του νησιού, ενώ υπάρχουν συνάδελφοι που και οι ίδιοι υπέστησαν ζημιές στα σπίτια τους, κάποια μάλιστα κρίθηκαν ακατάλληλα.

Όσον αφορά τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τεράστια προβλήματα υπάρχουν σε 11 σχολικές μονάδες: στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Βαθέος, το 3ο Νηπιαγωγείο πόλεως Σάμου, το Δημοτικό Σχολείο Πυθαγορείου, το Δημοτικό Σχολείο Χώρας, το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου, το Δημοτικό Σχολείο Κοντακαιίκων, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβάσου, το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Πλατάνου.


Ζητάμε ασφαλή σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Είναι κρίσιμο θέμα τα παιδιά, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που αφήνει ο σεισμός στα σπίτια τους, να συνεχίσουν το σχολείο, να μη χάσουν και πάλι την επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία μετά το περσινό lockdown λόγω της πανδημίας αλλά και τις προτάσεις για τηλεκπαίδευση που ουσιαστικά είναι ανεφάρμοστη στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας.



Απαιτούμε:

Όπου είναι δυνατόν να δρομολογηθεί το χτίσιμο νέων σχολείων.
Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η επισκευή και η αποκατάσταση των ζημιών.
Να εξασφαλιστεί η προσωρινή μεταστέγαση των 11 σχολικών μονάδων που τα κτίρια τους κρίθηκαν ακατάλληλα ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ώστε να συνεχιστεί η δια ζώσης διδασκαλία (χρήση κοντέινερ, στέγαση σε άλλους ασφαλείς χώρους κ.λπ).
Να πραγματοποιηθεί ενδελεχής έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων του νησιού, ο οποίος να επικαιροποιείται περιοδικά.
Να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια στις σχολικές μεταφορές.
Μέτρα για τους σεισμόπληκτους εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό που εργάζεται στα σχολεία.
Να ζητηθεί η εξαίρεση των νησιών μας από τα νέα μέτρα λόγω της κρίσιμης τωρινής κατάστασης!
Να εστιάσουμε στην αποκατάσταση και στη γρήγορη επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία!
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους μαθητές και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη, στους συναδέλφους που έχουν προβλήματα λόγω του σεισμού και ζητούμε από όλους τους συλλόγους εκπαιδευτικών και τη Δ.Ο.Ε έμπρακτη στήριξη! Ευχαριστούμε όλους τους συλλόγους και εκπαιδευτικούς που το έχουν ήδη κάνει!»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required