15 Δεκ 2020

Σε εξέλιξη μελέτες και εργασίες για αποκατάσταση σχολικών μονάδων Δήμου Δυτικής Σάμου

Φωτο.: «Σαμιακόν Βήμα»
Ο Δήμος Δυτικής Σάμου, σε σχετικό δελτίο Τύπου γνωστοποιεί στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στους μαθητές ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι προβλεπόμενες μελέτες και εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, όλων των κτιρίων των σχολικών βαθμίδων, με στόχο να είναι όλα έτοιμα στο άνοιγμα των σχολείων.


Συγκεκριμένα: 

• Οι Παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία έχουν ελεγχθεί και χωρίς να παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν.

Για τα σχολεία Α΄θμιας εκπαίδευσης της διοικητικής μας περιφέρειας:

• Σχολείο Πλατάνου: έχουν εγκατασταθεί 2 κοντέινερ για το διθέσιο δημοτικό και για το νηπιαγωγείο και προχωράει η ανάθεση της μελέτης για την αποκατάσταση των εργασιών αυτών,

• Σχολείο Κουμεΐκων: έχει εγκατασταθεί 1 κοντέινερ για το διθέσιο δημοτικό και για το νηπιαγωγείο και έχουν εξασφαλισθεί 2 χώροι για την προσωρινή στέγαση των μαθητών. Επίσης έχει ανατεθεί η μελέτη αποκατάστασης και μας έχει ήδη δοθεί η προμελέτη.

• Σχολείο Λέκας: Η αποκατάσταση του σχολείου ολοκληρώνεται άμεσα και εάν παραστεί αναγκαίο υπάρχει και η λύση για στέγαση των μαθητών στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου.

• Σχολείο Κοντακαιΐκων: έχουν τοποθετηθεί 2 κοντέινερ για 2 βάρδιες διδασκαλίας (πρωί και απόγευμα ) και αναμένονται άλλες 4 αίθουσες διδασκαλίας .Η ανάθεση της μελέτης έχει δρομολογηθεί για την αποκατάσταση των ζημιών.

• Πορφυριάδα Σχολή 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβάσου: έχουν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου. Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στον εξωτερικό χώρο, τοποθετούνται ειδικά κιγκλιδώματα και έχει δρομολογηθεί ειδική μελέτη για το συγκεκριμένο κτίριο δεδομένου ότι η Πορφυριάδα Σχολή είναι κτίριο διατηρητέο.

Τα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία έχουν ελεγχθεί από την ΚΤΥΠ και δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα.

Όσον αφορά τις σχολικές μονάδες της Β’ θμιας εκπαίδευσης:

• Ολοκληρώνονται οι μικροεπισκευές στο Λύκειο Μαραθοκάμπου για να συστεγασθούν για όσο καιρό χρειαστεί οι μαθητές του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου.

Στο Γυμνάσιο Μαραθοκάμπου θα γίνουν εκτεταμένες επεμβάσεις τόσο στην τοιχοποιία όσο και στην στέγη του κτιρίου ενώ ταυτόχρονα προχωράει η διαδικασία της ανάθεσης της μελέτης.

• Στο Γυμνάσιο, Λύκειο και ΓΕΛ Καρλοβάσου δεν υπάρχουν προβλήματα από τον σεισμό.

Οι όλες εργασίες γίνονται με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας σε συνεννόηση και συνεργασία με το Υπουργείο και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ας σημειωθεί ότι μηχανικοί του υπουργείου έχουν επισκεφτεί τρεις φορές τις σχολικές μας μονάδες και θα μας δοθεί γραπτή ενημέρωση για όλα αυτά.

Στόχος και μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η διασφάλιση των μαθητών και των εκπαιδευτικών με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο.

Από τον Δήμο Δυτικής Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required