1 Δεκ 2020

Σε τροχιά ένταξης το αλιευτικό καταφύγιο Ηραίου

Συνεδρίασε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Βoρείου Αιγαίου με τηλεδιάσκεψη αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (https://www.epresence.gov.gr ). Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν ήταν η Έγκριση υποβολής πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θάλασσα και Αλιεία 2014-2020» του έργου: «Αλιευτικό καταφύγιο Ηραίου ν. Σάμου», αρχικού προϋπολογισμού 1.500.000,00 € χωρίς Φ.Π.Α.

«Πρόκειται για ένα έργο, οι μελέτες του οποίου έχουν ξεκινήσει από το 2004 και πλέον είναι έτοιμο να ενταχθεί, μετά από προσπάθειες των αρμόδιων Υπηρεσιών της Περιφέρειας και την έντονη προσπάθεια και συμβολή του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη, στα θέματα που είχαν προκύψει», αναφέρει η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Εισηγητής ήταν ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου κ. Γεώργιος Βασιλείου και η έγκριση ήταν ομόφωνη.

Την ικανοποίησή του που επιτέλους μετά από τόσα χρόνια το έργο μπαίνει σε τροχιά Ένταξης και Υλοποίησης, μετά την Ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κων/τίνος Μουτζούρης, υπογραμμίζοντας ότι «η Περιφερειακή Αρχή Β. Αιγαίου αφουγκράζεται αυτό που ζητούν οι πολίτες της και υλοποιεί σύμφωνα με το σχεδιασμό και με αποκλειστικό μέλημα της, να δώσει πνοή και ανάπτυξη στα νησιά της. Αναμένουμε την έγκρισή της Ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θάλασσα και Αλιεία 2014-2020 , που θα δώσει λύση στο διαχρονικό αίτημα των αλιέων της περιοχής, αλλά και θα προσφέρει στην τουριστική αξιοποίηση του τόπου. Χαιρόμαστε όλοι που ένα ακόμα έργο, φεύγει από τα χαρτιά και τα συρτάρια και παίρνει το δρόμο της Ένταξης και Υλοποίησης» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required