1 Δεκ 2020

Δήλωση απογραφικών στοιχείων αιγοπροβάτων

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου ενημερώνει τους κτηνοτρόφους που εκτρέφουν αιγοπρόβατα ότι έχουν υποχρέωση να απογράψουν και να δηλώσουν το ζωικό τους κεφάλαιο στην Κτηνιατρική Υπηρεσία για το έτος 2020.

Η ετήσια απογραφή των ζώων ,σύμφωνα με τη νομοθεσία, γίνεται από 1 Νοεμβρίου μέχρι 15 Δεκεμβρίου κάθε έτους και εκτός των άλλων συνδέεται με τις επιδοτήσεις.


Η δήλωση των απογραφικών στοιχείων μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:


Α) Οι κτηνοτρόφοι προσκομίζουν το Μητρώο Αιγοπροβάτων πλήρως ενημερωμένο σε όλα τα μέρη του και παίρνουν αριθμό πρωτοκόλλου κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων της εκμετάλλευσής τους.


Β) Με την χρήση της ψηφιακής υπηρεσίας που έχει δημιουργηθεί, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http//e-services.minagric.gr ακολουθώντας κατά βήμα τις οδηγίες που διατίθενται ανηρτημένες εκεί. Ο κτηνοτρόφος θα πρέπει να εκτυπώσει τη σχετική βεβαίωση και να την επισυνάψει στο μητρώο της εκμετάλλευσης, το οποίο θα πρέπει επίσης να ενημερωθεί για την πραγματοποιούμενη απογραφή. Στην περίπτωση της ψηφιακής υποβολής δεν απαιτείται η φυσική παρουσία του κτηνοτρόφου στην Κτηνιατρική Υπηρεσία.


Τονίζεται ότι η ετήσια απογραφή είναι υποχρεωτική για όλους, ακόμη και για όσους έχουν μηδενικό ζωικό κεφάλαιο, αλλά δεν έχουν κάνει διακοπή λειτουργίας εκμετάλλευσης και η μη πραγματοποίησή της επισύρει κυρώσεις (διοικητικά πρόστιμα).


Οι κτηνοτρόφοι μπορούν να απευθύνονται στην Κτηνιατρική Υπηρεσία για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.


ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Σάμου: 22733 50440, 53461 & 50463


Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ικαρίας 22753 51328 & 51327


Κτηνιατρικό Κέντρο Καρλοβάσου 22730 30648Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required