4 Δεκ 2020

Ενημέρωση από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου για τα σχολεία

Ενημέρωση για τα σχολεία εξέδωσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, μετά από συναντήσεις και κατ’ ιδίαν συζητήσεις με αρμόδια στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών και της ΚΤΥΠ, σχετικά με την ασφάλεια και την καταλληλότητα των σχολικών μονάδων.

Συνεκτιμώντας τις προτάσεις των αρμόδιων Διευθυντριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα δεδομένα που συνεχώς μεταβάλλονται, λόγω της μετασεισμικής ακολουθίας, η ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έπειτα από την εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, έχει ως εξής:

1. Η επιστροφή των μαθητών και η έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, θα πραγματοποιηθεί για όλους τους μαθητές και για όλες τις βαθμίδες ανεξαιρέτως. Δε θα υπάρξουν μαθητές δύο ταχυτήτων. Θα σημανθεί η καταλληλότητα των κτηρίων με τις κατασκευαστικές επιδιορθώσεις που απαιτούνται και οι Τεχνικές Υπηρεσίες μαζί με την ΚΤΥΠ θα διαβεβαιώσουν για την εύρυθμη λειτουργία ώστε όλοι οι μαθητές να γυρίσουν ασφαλείς πίσω στις σχολικές αίθουσες με παράλληλους πιστοποιημένους αντισεισμικούς ελέγχους, για όλα τα σχολεία.

2. Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν έχει θέματα και θα λειτουργήσει κανονικά. Το Γυμνάσιο Πύργου θα μεταφερθεί στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο Πύργου και πριν την έναρξη των μαθημάτων θα γίνουν οι απαραίτητες καθαιρέσεις και άμεσα θα ανατεθεί ο στατικός έλεγχος για το σχολείο αυτό.

3. Όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

- Το 3ο Νηπιαγωγείο Σάμου θα μεταφερθεί στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου και θα έχει επιπλέον 1 κοντέινερ.

- Το Δημοτικό Βαθέος θα μεταφερθεί στο 2ο Δημοτικό Σάμου και το 1 τμήμα θα μπει σε κοντέινερ, στο 2ο Δημοτικό Σάμου.

- Το Νηπιαγωγείο Βαθέος θα μεταφερθεί στο 1ο Δημοτικό Σάμου.

- Το Δημοτικό Παλαιοκάστρου θα μεταφερθεί στο 1ο Δημοτικό Σάμου και το Νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου.

- Το Δημοτικό Πυθαγορείου θα μεταφερθεί στο Γυμνάσιο Πυθαγορείου έως ότου έρθουν οι προκατασκευασμένες αίθουσες.

- Το Δημοτικό της Χώρας θα μεταφερθεί στους Μυτιληνιούς ώσπου να έρθουν οι προκατασκευασμένες αίθουσες.

- Το Κοκκάρι θα επανελεγχθεί άμεσα από το αρμόδιο κλιμάκιο της ΚΤΥΠ και θα χρειαστεί 3 διπλά κοντέινερ, για να λειτουργήσει. Σε κάθε άλλη περίπτωση η Επιτροπή Παιδείας θα συνεδριάσει εκτάκτως και αμέσως μετά τα πορίσματα που θα διεξαχθούν.

- Το ίδιο και για τον Παγώνδα. Θα επανελεγχθεί άμεσα από το αρμόδιο κλιμάκιο της ΚΤΥΠ και θα χρειαστεί 3 διπλά κοντέινερ, για να λειτουργήσει. Σε κάθε περίπτωση η Επιτροπή Παιδείας θα συνεδριάσει εκτάκτως και αμέσως μετά τα πορίσματα που θα διεξαχθούν.

- Εκκρεμεί η μεταστέγαση τμήματος του Νηπιαγωγείου Χώρας.

Επιπρόσθετα και συγχρόνως με τις μεταστεγάσεις, οι ανάγκες σε προκατασκευασμένες αίθουσες έτσι όπως έχουν καταγραφεί για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν ως εξής:

Η διαθεσιμότητα των ανωτέρω αιθουσών αποτελεί αστάθμητο παράγοντα για την λειτουργία των τμημάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την επανέναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας. Προτεραιότητα στην προμήθεια προκατ θα δοθεί στο Κοκκάρι και στον Παγώνδα για ευνόητους λόγους.

4. Τη συνδρομή της Περιφέρειας για την διευκόλυνση της μεταφοράς των μαθητών, εξαιτίας των μεταστεγάσεων.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων συντάχθηκε πλήρως με τα αιτήματα του Δήμου Ανατολικής Σάμου, διαβεβαιώνοντας την πλήρη στήριξή της για άμεσες ενέργειες, τονίζοντας την ανάγκη για την ανέγερση νέων Σχολικών Μονάδων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required