5 Ιαν 2021

Στην τελική ευθεία για το άνοιγμα νηπιαγωγείων & δημοτικών – Είμαστε έτοιμοι για την 11η Ιανουαρίου;

Στην πρόσφατη ανάρτησή μας για το άνοιγμα των σχολείων, τελικά, τα ερωτηματικά παραμένουν για Γυμνάσια και Λύκεια, όσον αφορά τη διά ζώσης επαναλειτουργία τους (8 Ιανουαρίου ξεκινούν και πάλι την τηλεκπαίδευση).


Η υπουργός Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως, μετά την παραμονή της στον υπουργικό θώκο, κατά τη χθεσινή ανακοίνωση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ανακοίνωσε την έναρξη των μαθημάτων με ανοιχτά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου.

Ας δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι μονάδες της Σάμου αφού αποτελούμε μια δυσάρεστη εξαίρεση, λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η σεισμική δόνηση της 30ής Οκτωβρίου 2020.

Δήμος Ανατολικής Σάμου

Οι μέχρι σήμερα πληροφορίες και αποφάσεις για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Ανατολικής Σάμου έχουν ως εξής:

Το 3ο Νηπιαγωγείο Σάμου θα μεταφερθεί στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου και θα έχει επιπλέον 1 κοντέινερ.

Το Δημοτικό Βαθέος θα μεταφερθεί στο 2ο Δημοτικό Σάμου και το 1 τμήμα θα μπει σε κοντέινερ, στο 2ο Δημοτικό Σάμου.



Το Νηπιαγωγείο Βαθέος θα μεταφερθεί στο 1ο Δημοτικό Σάμου.

Το Δημοτικό Παλαιοκάστρου θα μεταφερθεί στο 1ο Δημοτικό Σάμου και το Νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου.

Το Δημοτικό Πυθαγορείου θα μεταφερθεί στο Γυμνάσιο Πυθαγορείου έως ότου έρθουν οι προκατασκευασμένες αίθουσες.

Το Δημοτικό της Χώρας θα μεταφερθεί στους Μυτιληνιούς ώσπου να έρθουν οι προκατασκευασμένες αίθουσες (o σύλλογος διδασκόντων του Δ/Σ Χώρας έχει βγάλει σχετική ανακοίνωση).

Το Κοκκάρι θα χρειαστεί 3 διπλά κοντέινερ, για να λειτουργήσει.

Στον Παγώνδα θα χρειαστούν 3 διπλά κοντέινερ, για να λειτουργήσει.

Το τρίτο τμήμα του Νηπιαγωγείου Χώρας θα επιστρέψει στο Ηραίον και θα έχει 1 επιπλέον κοντέινερ.

Επί της ουσίας πρόκειται για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Σάμου στη συνεδρίαση της 2ης Δεκεμβρίου 2020.

Να σημειωθεί ότι χθες, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για την πρόοδο εργασιών και ετοιμασίας των σχολικών μονάδων παρουσία του δημάρχου κ. Γιώργος Στάντζου και του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Γιάννη Αξιώτη. Η συνάντηση θα επαναληφθεί σήμερα Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, στις 13:00.

Δήμος Δυτικής Σάμου

Όλα είναι έτοιμα για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Σάμου, όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Φανούριος Κουκούλης.

Σχολείο Πλατάνου: έχουν εγκατασταθεί 2 κοντέινερ για το διθέσιο δημοτικό και για το νηπιαγωγείο και προχωράει η ανάθεση της μελέτης για την αποκατάσταση των εργασιών αυτών.

Σχολείο Κουμεΐκων: έχει εγκατασταθεί 1 κοντέινερ για το διθέσιο δημοτικό και για το νηπιαγωγείο και έχουν εξασφαλισθεί 2 χώροι για την προσωρινή στέγαση των μαθητών. Επίσης έχει ανατεθεί η μελέτη αποκατάστασης και έχει ήδη δοθεί η προμελέτη.

Σχολείο Λέκας: Η αποκατάσταση του σχολείου ολοκληρώνεται άμεσα και εάν παραστεί αναγκαίο υπάρχει και η λύση για στέγαση των μαθητών στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Σχολείο Κοντακαιΐκων: έχουν τοποθετηθεί 2 κοντέινερ για 2 βάρδιες διδασκαλίας (πρωί και απόγευμα) και αναμένονται άλλες 4 αίθουσες διδασκαλίας. Η ανάθεση της μελέτης έχει δρομολογηθεί για την αποκατάσταση των ζημιών.



Πορφυριάδα Σχολή, 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβάσου: έχουν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου. Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στον εξωτερικό χώρο, τοποθετούνται ειδικά κιγκλιδώματα και έχει δρομολογηθεί ειδική μελέτη για το συγκεκριμένο κτίριο δεδομένου ότι η Πορφυριάδα Σχολή είναι κτίριο διατηρητέο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required