11 Ιαν 2021

Πρώτο σε παραβάσεις των μέτρων, στο 2ο lockdown, το Βόρειο Αιγαίο

Βόρειο Αιγαίο και Ιόνια νησιά φαίνεται να είναι οι «άτακτες» περιοχές στην εφαρμογή των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που ανέλυσε το Skai.gr gr ανά 100.000 κατοίκους. 

 

Τα στοιχεία αυτά αφορούν το 2ο πανελλαδικό lockdown, δηλαδή το χρονικό διάστημα από 8 Νοεμβρίου 2020 έως 3 Ιανουαρίου 2021.

 

Εντύπωση προκαλούν οι περιοχές με τα λιγότερα πρόστιμα μεταξύ αυτών, η Αττική, η Δυτική Μακεδονία και το Νότιο Αιγαίο.

 

Ωστόσο, το αυξημένο ιικο φορτίο στην Αττική, δείχνει ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων παραβάσεων και τα πρόστιμα, δεν αρκούν για να "μετρήσουμε" την πειθαρχία ή απειθαρχία των πολιτών στα μέτρα, καθώς αυτό σχετίζεται και με άλλους παράγοντες όπως τα διαθέσιμα ελεγκτικά όργανα και τον αριθμό των ελέγχων σε κάθε περιοχή. Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν μια τάση και αποτελούν υπενθύμιση ότι όλοι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και συνεπείς, για να προφυλάξουμε εμάς και τους γύρω μας αυτή τη δύσκολη περίοδο. 
Αναλυτικότερα, ανά 100.000 κατοίκους, όπως φαίνεται στον πίνακα 1, το Βόρειο Αιγαίο που περιλαμβάνει Λέσβο, Σάμο, Χίο και τα Ιόνια νησιά (Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Κεφαλληνία, Λευκάδα) κρατούν τα «σκήπτρα» με 1.742 και 1.209 αντίστοιχα συνολικά παραβάσεις, μεταξύ των οποίων για μη χρήση μάσκας, μη τήρηση αποστάσεων, PLF, παράβαση περιορισμού κίνησης, κανόνες λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων - καταστημάτων και απαγόρευση λειτουργίας. 

 


Στη λίστα με τις περιοχές με τις υψηλότερες παραβάσεις ακολουθούν η Ήπειρος με 1180 και η Στερεά Ελλάδα με 1152 συνολικές παραβάσεις.

 

 

Λιγότερες παραβάσεις με κάτω από 700 καταγράφονται και στις περιοχές της Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Νοτίου Αιγαίου και Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Δείτε αναλυτικότερα τα συγκεντρωτικά στοιχεία των παραβάσεων στο παρακάτω πίνακα:  

Πηγή: https://www.skai.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required