22 Ιαν 2021

Ευχαριστήρια δήλωση του Επιμελητηρίου Σάμου για την αρωγή της Κυβέρνησης

Σε ευχαριστήρια δήλωση για την αρωγή της Πολιτείας, μετά τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου, προχώρησε το Επιμελητήριο Σάμου, επισημαίνοντας πως η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί όπου χρειάζεται, σε ένα πλαίσιο στενής και γόνιμης συνεργασίας των παραγόντων του νησιών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων του τόπου και της κεντρικής διοίκησης.

 

Στην ευχαριστήρια δήλωση, με αποδέκτη το Γραφείο του Πρωθυπουργού, τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, καθώς και τον βουλευτή του Νομού, αναφέρεται:

 

«Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Σάμου ευχαριστούμε την Κυβέρνηση για την άμεση ανταπόκριση της  και τη μεθοδική και συστηματική προσπάθεια που έχει καταβληθεί από την πρώτη στιγμή έως και σήμερα για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί μας. 

 

Ιδιαίτερα και όσον αφορά στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον σεισμό και το τσουνάμι ευχαριστούμε θερμά για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει για τη μετεγκατάσταση των πληγέντων επιχειρήσεων και την επιχορήγηση των επιχειρήσεων, καθώς ήδη στις πρώτες επιχειρήσεις που κατέθεσαν το φάκελο έχουν ξεκινήσει να εκταμιεύονται οι προκαταβολές των επιχορηγήσεων. 

 

Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Οικονομικών και ιδιαίτερα τον κο Χρήστο Τριαντόπουλο, Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που του ανατέθηκε ο ρόλος του συντονιστή των έργων αποκατάστασης στο νησί, μετά από πρόταση και συνεργασία με τον Βουλευτή κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, αφουγκράστηκε τα προβλήματα και τις αγωνίες μας και συνέβαλε για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί μας. 

 

Μέσα από την εβδομαδιαία συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, τον Βουλευτή, τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, και τους παραγωγικούς φορείς, την οποία έχει καθιερώσει ο Γενικός Γραμματέας, υπάρχει ενημέρωση για όλα τα προβλήματα, επεξεργασία αυτών και συνεργασία όλων για την επίλυσή τους. 

 

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τον κο Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κο Δημήτριο Σκάλκο για τη χρηματοδότηση που έχει εγκριθεί και διατεθεί για το νησί μας.

 

Οι ζημιές, ωστόσο, είναι σημαντικές, όπως και οι ανάγκες της Σάμου για την ευρύτερη παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση του νησιού. Συνεπώς, η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς από όλους και να ενισχυθεί όπου χρειάζεται, σε ένα πλαίσιο στενής και γόνιμης συνεργασίας των παραγόντων του νησιών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων του τόπου και της κεντρικής διοίκησης.

 

Δηλώνουμε την προσήλωσή μας στην κοινή προσπάθεια για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανασυγκρότηση του νησιού μέσα σε κλίμα ενότητας και συνεργασίας για το καλό της Σάμου, των πολιτών της και των επιχειρήσεών της.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required