18 Ιαν 2021

Η επέλαση του χιονιά στη Σάμο

Το εξωκκλήσι Άγιος Ταξιάρχης Σπαθαραίων
Η Σάμος και τα υπόλοιπα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, όπως και πολλές άλλες περιοχές, βρίσκονται υπό την επήρεια του τρίτου κύματος της κακοκαιρίας «Λέανδρος» που χτυπάει τη χώρα μας από την περασμένη Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου.


Τα ορεινά χωριά μας ντύθηκαν στα λευκά ενώ όσον αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι μετακινήσεις. Αντιολισθητικές αλυσίδες θα πρέπει να υπάρχουν στο αυτοκίνητο αν παραστεί ανάγκη για τη χρήση τους. Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου προειδοποιεί και για τον κίνδυνο δημιουργίας πάγου αφού σε χιονισμένες περιοχές η θερμοκρασία που σημειώνεται είναι 0 °C. 


Χιονόπτωση στα Κοντέικα

Στον Δήμο Ανατολικής Σάμου, εκτός της έντονης χιονόπτωσης στους Σπαθαραίους, μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχαν σημειωθεί προβλήματα στις υπόλοιπες ορεινές Κοινότητες. Αυτή την ώρα σημειώνεται χιονόπτωση στον δρόμο Χώρας-Πύργου από την περιοχή του «Μετέωρον» προς Πύργο. Ήδη συνεργεία του Δήμου θα προχωρήσουν στην ρίψη αλατιού για την αποφυγή δημιουργίας πάγου σε σημεία του δρόμου.

Στον Δήμο Δυτικής Σάμου έχουν σημειωθεί χιονοπτώσεις στις Κοινότητες Πλατάνου, Κοντεΐκων ενώ χιόνια υπάρχουν στον δρόμο προς Κουμέικα. Στην Κοινότητα Αγίων Θεοδώρων, με άμεση κινητοποίηση της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, επιλύθηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί αρχικά με την κυκλοφορία των οχημάτων.




Οι χιονισμένες περιοχές των Σπαθαραίων (Φωτο.: Χρήστος Χατζηχριστοδούλου)

Για σήμερα Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, η ΕΜΥ προβλέπει για τη Σάμο νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required