18 Ιαν 2021

"Όλοι μαζί για τη Σάμο": «Να αποφευχθεί η άδικη ταλαιπωρία γονέων και παιδιών»

To θέμα της μεταφοράς των μαθητών, που μεταστεγάστηκαν σε άλλες σχολικές μονάδες, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν σε σχολικά κτίρια από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου, σχολιάζει η δημοτική παράταξη «Όλοι μαζί για τη Σάμο».


Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τον εξαναγκασμό των γονέων να μεταφέρουν από μόνοι τους, τα παιδιά που θα μεταφερθούν σε άλλα σχολεία, με την ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη, o οποίος ισχυρίζεται ότι δεν έχει άλλη άμεση λύση για τη μεταφορά των παιδιών πέραν του επιδόματος. 

Θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:

Ακόμη και εάν οι γονείς διαθέτουν όχημα και δυνατότητα να μεταφέρουν τα παιδιά τους, το επίδομα που αναφέρει η ΚΥΑ και επικαλείται ο Αντιπεριφερειάρχης είναι μόλις 0,35 ευρώ ανά χιλιόμετρο, πληρώνεται μόνο η μετάβαση και όχι η επιστροφή και μόνο για ένα παιδί της οικογενείας, με απλά λόγια το επίδομα είναι μηδαμινό. 

Επειδή ζούμε σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης , ενώ η ΚΥΑ για τη μεταφορά μαθητών αναφέρεται σε ομαλές συνθήκες ζωής, θα μπορούσε όλο αυτό το διάστημα των δύο και πλέον μηνών και στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συνεδριάσεων με κυβερνητικά στελέχη, αλλά και των επιτόπου επισκέψεων τους, να είχε ζητηθεί το αυτονόητο: 

Να δοθεί με κυβερνητική έγκριση (μια γραμμή σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο) η δυνατότητα, λόγω της κατάστασης ανάγκης άμεσης ανάθεσης σε μεταφορείς μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας που προβλέπει η ΚΥΑ. Είναι σίγουρο ότι το αίτημα αυτό θα εγκρινόταν αμέσως , τα αιτούμενα δρομολόγια θα καθορίζονταν στην πορεία και δε θα είχαν μπει οι γονείς και τα παιδιά σε όλη αυτήν τη μεγάλη ταλαιπωρία. Εξάλλου, αυτό είναι κάτι που έχει γίνει σε πολλές άλλες Περιφερειακές Ενότητες που έχουν πληγεί ανάλογα. 

Καλούμε, έστω και τώρα, να εγκαταλειφθεί η διαχειριστική λογική, να γίνει διεκδίκηση για να αποφευχθεί η άδικη ταλαιπωρία γονέων και παιδιών. Ανάλογα θα πρέπει να γίνει και με μια σειρά άλλων σημαντικών προβλημάτων που ο φονικός σεισμός έχει προκαλέσει.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required