21 Ιαν 2021

Ο βουλευτής Σάμου για τις διαδικασίες αποκατάστασης των καταστροφών από τον σεισμό

Για τις διαδικασίες αποκατάστασης των καταστροφών από τον σεισμό, ενημερώνει ο βουλευτής Σάμου, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας, που κάνει λόγο για καθυστερήσεις στην υλοποίηση των Κυβερνητικών αποφάσεων για την αποκατάσταση των ζημιών στη Σάμο, και ειδικότερα τη χρηματοδότηση των 9.810.000 ευρώ προς την Περιφέρεια.

Ο βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδηε αναφέρει πως «ο Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος συντονίζει όλες τις διαδικασίες αποκατάστασης των καταστροφών από το σεισμό, με πληροφόρησε για τα πραγματικά γεγονότα: 

22 Δεκεμβρίου 2020: Η Περιφέρεια έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ζητώντας, με τεχνικά δελτία, χρηματοδότηση έργων συνολικού ύψους 9.810.000 ευρώ. 

23 Δεκεμβρίου 2020: Η Περιφέρεια ενημερώθηκε, κατά την 4η τηλεδιάσκεψη συνεργασίας, ότι έχουν εξασφαλιστεί 10.000.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση των αναγκών της μέσω ΠΔΕ από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα αξιολογούσαν το περιεχόμενο των τεχνικών δελτίων. 

7 Ιανουαρίου 2021: Η Περιφέρεια συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη μαζί με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ούτως ώστε να αναπτυχθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας για την αποκατάσταση των λιμενικών υποδομών. 

10 Ιανουαρίου 2021: Η Περιφέρεια συνόδευσε το κυβερνητικό κλιμάκιο στη Σάμο, όπου εξετάστηκαν στο πεδίο προβλήματα που περιγράφονταν στα τεχνικά δελτία και επιβεβαιώθηκε η εξασφάλιση των 10.000.000 ευρώ. 

15 Ιανουαρίου 2021: Η Περιφέρεια, μέσω των τεχνικών της υπηρεσιών, συμμετείχε σε σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο στην οποία υπήρξε συμφωνία επί των απαιτούμενων έργων στις υποδομές, ενώ το ζήτημα των λιμενικών υποδομών έχρηζε -όπως σημειώθηκε- μικρή ανάλυση λίγων ημερών. 

19 Ιανουαρίου 2021: Το κυβερνητικό κλιμάκιο -μετά και από την άποψη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής- αποφάσισε να χορηγηθεί το συνολικό ποσό ξεκινώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες. 

21 Ιανουαρίου 2021: Υπογράφηκε η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας.


Σχετικές  Ειδήσεις:

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required