22 Φεβ 2021

Ένας χρόνος χωρίς την Άλκη

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Άλκη Ζέη" της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, σας καλεί να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις μνήμης για την αγαπημένη μας συγγραφέα «Άλκη Ζέη», ενόψει συμπλήρωσης ενός έτους από το θάνατό της. «Το Καπλάνι απαντάει στα γράμματα σας…» ΕΥ-ΠΟ; ΛΥ-ΠΟ; Ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, ανάμεσα στο Κέντρο μας και τους μικρούς και μεγάλους κατοίκους του νησιού. Με αφορμή τον έναν χρόνο απουσίας της αγαπημένης γιαγιάς όλων μας, της Άλκης Ζέη, το Κέντρο μας σάς προσκαλεί να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία από τη γνωριμία σας με τη γραφή της.


Για όσους ήταν παιδιά και το θυμούνται: Τι θυμάστε από τον «περίπατό» σας στις ιστορίες της; Τι ρόλο έπαιξε στη διαμόρφωσή σας στον ενήλικα του σήμερα; Τι κρατάτε ζωντανό από το παιδί του «χθες»; Ανατρέξτε στις αναμνήσεις σας, διαβάστε ξανά τα αγαπημένα σας αποσπάσματα από τα βιβλία της αγαπημένης συγγραφέως και μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις και την εμπειρία σας.

Για τα σημερινά παιδιά: Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο από την Άλκη Ζέη; Τι είναι αυτό που σας γοήτευσε στην ιστορία αυτή; Ποια εικόνα σάς έρχεται στο μυαλό, όταν σκέφτεστε το αγαπημένο σας βιβλίο; Προσπαθήστε να την αποτυπώσετε σε μία ζωγραφιά σας! Διαβάστε ξανά το αγαπημένο σας απόσπασμα και μοιραστείτε το μαζί μας!

Τα γράμματά σας μπορείτε να τα αφήνετε στο γραμματοκιβώτιο ακριβώς έξω από την είσοδο του «Άλκη Ζέη», επί της οδού Μαλαγαρίου ή να τα ταχυδρομείτε στην παρακάτω διεύθυνση: Κέντρο ΑΛΚΗ ΖΕΗ, Λεωφόρος Μαλαγαρίου (πριν από το κτίριο Crystal), 83100, Σάμος.




«Ένας χρόνος χωρίς την Άλκη. Φίλοι και συνεργάτες τιμούμε τη σπουδαία συγγραφέα»

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στη θεματική βραδιά την Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021, στις 19.00 μέσα από την πλατφόρμα Zoom των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Έναν χρόνο μετά τον θάνατό της, φίλοι, συγγραφείς, συνεργάτες και αναγνώστες τιμούμε τη σπουδαία συγγραφέα, ανακαλούμε μνήμες από συνεργασίες και μοιραζόμαστε μαζί σας γνωστές και άγνωστες πτυχές από τη ζωή και το έργο της.

Θα μιλήσουν τα παιδιά της, Πέτρος και Ειρήνη Σεβαστίκογλου,
οι εκδότες Νώντας και Βάσω Παπαγεωργίου,
οι συγγραφείς Αγγελική Δαρλάση, Αλεξάνδρα Μητσιάλη,
Μαρίζα Ντεκάστρο, Μαρία Στασινοπούλου,
οι φίλες και συνεργάτιδές της
Αγγελική Βουλουμάνου και Μαίρη Κρητικού,
η Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Χριστίνα Ντουνιά,
η Σωτηρία Πολίτου από το Κέντρο
Υποστήριξης Παιδιού & Οικογένειας ΑΛΚΗ ΖΕΗ της οργάνωσης ΑΡΣΙΣ,
ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς,
οι δημοσιογράφοι Λένα Αρώνη και Παύλος Τσίμας
και οι μαθητές Γυμνασίου Μάξιμος Αλεξόπουλος και Αθηνά Ρεμούνδου.

Συντονίζει και μιλά για την αγαπημένη της Άλκη
η επιμελήτρια των βιβλίων της και υπεύθυνη
της ελληνικής πεζογραφίας στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ελένη Μπούρα.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση,
ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
https://zoom.us/j/96938657673?pwd=dHhMYllqQ1FuaEVBUHRIdkZ5OXc0dz09

Εναλλακτικά, συμπληρώστε τους απαραίτητους κωδικούς στην πλατφόρμα Zoom:
Meeting ID 969 3865 7673
Passcode 559469 ή συνδεθείτε στο κανάλι youtube των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ελάτε να μεγαλώσουμε την παρέα μας!
· «Δημ -e- ουργώ» - Δια-δικτυακές δραστηριότητες απασχόλησης παιδιών

Η δράση συνεχίζεται κάθε Τετάρτη στις 15:30 για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών δίνοντας τους την ευκαιρία να δημιουργούν, να πειραματίζονται, να ξεδιπλώνουν τη φαντασία τους και να παίζουν με λίγα… έως καθόλου υλικά! Μέχρι τώρα τα παιδιά έπαιξαν, χόρεψαν, έκαναν κατασκευές με τη μέθοδο origami, με πηλό και παρακολούθησαν ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά πειράματα.

Διάρκεια: 1 ώρα
Ημέρες διεξαγωγής: Κάθε Τετάρτη | 15.30 με χρήση της πλατφόρμας ZOOM
Πληροφορίες / κρατήσεις θέσεων
Για πληροφορίες ή εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2273181030 καθημερινά 9:30-16:30 ή μέσω email στο alkizei.arsis@gmail.com, δηλώνοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required