10 Μαρ 2021

Εργατικό Κέντρο Σάμου - Αυτοκινητοπορεία για μεταναστευτικό-προσφυγικό

Με σύνθημα: «Ούτε στο Βαθύ - Ούτε στου Ζερβού - Ούτε πουθενά - Στρατόπεδα Συγκέντρωσης δεν θέλουν τα Νησιά», η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, μετά από τη σύσκεψη με φορείς και σωματεία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, καλεί σε αυτοκινητοπορεία για το προσφυγικό – μεταναστευτικό το Σάββατο 13 Μαρτίου. 
Η εκκίνηση θα γίνει στις 11 π.μ. από τους Μυτιληνιούς (Πλατεία Καρακώστα) και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Στην ανακοίνωση του Ε.Κ. αναφέρονται τα εξής:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα στην ίδια κατεύθυνση που έδειξαν οι κινητοποιήσεις του σαμιώτικου λαού όλα αυτά τα χρόνια και όπως εκφράστηκαν με τη μεγαλειώδη κινητοποίηση στις 7 Φλεβάρη του 2019 αλλά και πέρυσι στο μπλόκο στου Ζερβού.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς του νησιού, το Σαμιώτικο λαό να απαιτήσει μαζί μας :

· Κανένα κέντρο φυλακή κυβέρνησης και ΕΕ στο νησί.

· Να σταματήσουν τώρα τα έργα στου Ζερβού - να κλείσει το αίσχος του ΚΥΤ στο Βαθύ

· Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα

· Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και όποια άλλη τους εγκλωβίζει στη χώρα

· Να οργανωθούν διαδικασίες υποβολής ασύλου εντός της Τουρκίας και στα σύνορα με την Ελλάδα και απευθείας μετακίνησή τους στις χώρες προορισμού τους.

· Για όσο διάστημα παραμείνουν στην Ελλάδα να μεταφέρονται στην ηπειρωτική χώρα σε αξιοπρεπείς και ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ. Εκεί να υποβάλουν τα αιτήματα ασύλου και άμεσα να μεταβαίνουν στις χώρες προορισμού τους με την ευθύνη του κράτους ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλειά τους.

· Ειδική μέριμνα για τους ανήλικους πρόσφυγες.

· Για τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα, γρήγορες και σύμφωνες με τη συνθήκη της Γενεύης διαδικασίες ασύλου, εξασφάλιση διαμονής από το κράτος σε ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους, διαμερίσματα και ξενοδοχεία, με την απαραίτητη εξασφάλιση των απαραίτητων όρων υγείας και υγιεινής.

· Στελέχωση της υπηρεσίας ασύλου με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων, λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους

· Μαζικά και συχνά τεστ για τον κορονοϊό και εμβολιασμός σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες, τους εργαζόμενους στις δομές με ταυτόχρονη εξασφάλιση όλων των απαραίτητων συνθηκών υγιεινής

· Να αποζημιωθούν οι κάτοικοι για φθορές και ζημιές που έχουν υποστεί.»


1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

"Ούτε στο Βαθύ - Ούτε στου Ζερβού - Ούτε πουθενά - Στρατόπεδα Συγκέντρωσης δεν θέλουν τα Νησιά". Το μόνο που μένει είναι να τους πνίγουμε όπως έπνιξε ο Αλή πασάς την κυρά Φροσύνη. Αυτό θέλετε;;;;

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required