10 Μαρ 2021

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου: «Verba volant, scripta manent κ. Δήμαρχε»

Σε ανακοίνωση του "ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία" Σάμου γίνεται αναφορά σε πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργου Στάντζου, με επίκεντρο το μεταναστευτικό, μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την προηγούμενη Τετάρτη, 3 Μαρτίου. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση.

«Λίγες μέρες μετά τη δήλωση συμπόρευσης του δημάρχου με τον πρωθυπουργό και κατ΄ επέκταση με την καταστροφική πολιτική της προκλητικής αδιαφορίας για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το νησί, ιδιαίτερα μετά και από τον καταστροφικό σεισμό, με έκπληξη διαβάζουμε σε νέα ανακοίνωσή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι με «τις επαναπροωθήσεις ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ οι κάτοικοι των νησιών μας».

Η παραπάνω δήλωσή του (Σχόλιο δημάρχου Αν. Σάμου) θεωρούμε ότι θίγει ευθέως το αίσθημα της αλληλεγγύης των νησιωτών και προσβάλλει τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος που με αυταπάρνηση και σε αντίξοες συνθήκες έχουν διασώσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Κυρίως όμως λειτουργεί ως Δούρειος ίππος και εκθέτει διεθνώς τη χώρα αφού τέτοιες πρακτικές όπως οι επαναπροωθήσεις παραβιάζουν τις στοιχειώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της θάλασσας και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και εκθέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Δηλώσεις περί επαναπροωθήσεων σαν αυτή μας κατατάσσουν στις χώρες του Βίζεγκραντ και μας οδηγούν σε διεθνή κατακραυγή και απομόνωση.

Επειδή η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά το γεγονός ότι γίνονται επαναπροωθήσεις, ποιος τελικά λέει ψέματα, η κυβέρνηση ή ο δήμαρχος;

Verba volant, scripta manent * κ. Δήμαρχε.

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σάμου»


* Οι λέξεις πετούν, τα γραπτά μένουν

1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Στις καταγγελίες για το θέμα, εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, πρωτοστατούν οι ανθέλληνες του Σύριζα και οι ΜΚΟ εναντίον των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράνομη διακίνηση και κατασκοπεία, με την οποία αναμένεται να ασχοληθεί η δικαιοσύνη το επόμενο διάστημα.Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu είχε κατηγορήσει πρώτο την Ελλάδα ότι κάνει παράνομες επαναπροωθήσεις με την Frontex να της κάνει πλάτες.Τώρα πήραν σειρά οι ισλαμολάγνοι γενίτσαροι του Σύριζα. Εξ' άλλου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: είπε ναι σε μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών όταν εισέρχονται παράνομα σε χώρες ΕΕ. Ο δε Δήμαρχος εννοεί τις επιστροφές, εθελοντικές ή μη, όσων δεν δικαιούνται ασύλου και διεθνούς προστασίας.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required