23 Απρ 2021

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο

Δελτίο τύπου για το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου.

Η παράταξη αναφέρει:

Την κατηγορηματική αντίθεσή της στο νέο αντιδραστικό εκλογικό νόμο για τους δήμους και τις περιφέρειες και την πάγια υποστήριξή της στην απλή ανόθευτη αναλογική χωρίς αυταπάτες για τα όρια της αστικής δημοκρατίας, διακήρυξε στην τοποθέτησή της στο δημοτικό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση. 

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" αγωνίζεται για: 

· Να καταργηθεί το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της Περιφερειακής και Τοπικής διοίκησης (Καλλικράτης, Κλεισθένης, ν.4623/19 για τη λεγόμενη κυβερνησιμότητα περιφερειών και δήμων). 

· Να μην μεταφέρονται αρμοδιότητες στις Περιφέρειες και στους Δήμους, που πρέπει να ανήκουν στο κεντρικό κράτος, όπως της Υγείας-Πρόνοιας, Παιδείας, που πρέπει να είναι ενιαίες, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν για όλους. 

· Να μην αφυδατώνονται τα εκλεγμένα συμβούλια από τις αρμοδιότητές τους που μεταφέρονται στην ΟΕ και στις άλλες επιτροπές. Να ισχύουν όλες οι ψήφοι (ΛΕΥΚΟ, ΚΑΤΑ) για τη λήψη αποφάσεων. Να έχουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τη δυνατότητα να φέρνουν θέματα για συζήτηση και ψήφιση στα συμβούλια, να έχουν περισσότερο χρόνο ομιλίας, όπως και οι εκπρόσωποι μαζικών φορέων. 

· Να καταργηθούν οι ποσοστώσεις στα ψηφοδέλτια, τα χρηματικά παράβολα για να είναι κάποιος υποψήφιος, οι τραπεζικοί λογαριασμοί και ΑΦΜ των συνδυασμών. 

· Να δοθεί η δυνατότητα στα κόμματα να προβάλλουν ευθέως τους υποψηφίους τους στις περιφέρειες και τους δήμους και να λογοδοτούν για τα πεπραγμένα τους, όπως γίνεται για τη βουλή και την ευρωβουλή και να σταματήσει αυτή η κοροϊδία των δήθεν αυτοδιοικητικών και υπερκομματικών υποψηφίων. 

Στήριξη του Πανεπιστημίου σημαίνει διεκδίκηση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες 

Η στήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου πρέπει να σημαίνει στήριξη πρωτίστως των φοιτητών και των οικογενειών τους που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα και που βλέπουν το όνειρο για Πανεπιστημιακή μόρφωση να καταρρέει κάτω από την πολιτική εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, επισήμανε στην τοποθέτησή της για την στήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου η Λαϊκή Συσπείρωση και υπογράμμισε: 

«Ένα ψήφισμα στήριξης του Πανεπιστημίου στη περιοχή μας, πρέπει να έχει δυο βασικά σημεία. 

1. Το άμεσο άνοιγμα των Σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας, προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και καθαριστριών. Να επισπευσθούν οι εργασίες στα κτίρια του πανεπιστημίου με δημόσια δαπάνη και όχι με αναζήτηση χορηγών, ώστε να γίνει σωστή αντισεισμική και αρχιτεκτονική αποκατάστασή τους μιας και πρόκειται και για διατηρητέα. Να εξασφαλισθούν χώροι όπου θα μπορεί να γίνεται η διδασκαλία μέχρι την ολοκλήρωση των έργων. 

2.Την καταγγελία του Νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοϊδη που αφενός βάζει μια σειρά εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να περάσουν στο πανεπιστήμιο και που, σε συνδυασμό με τη συνολική πολιτική στην παιδεία, οδηγεί σε κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων. Από την άλλη εντείνει την καταστολή , ιδρύει «πανεπιστημιακή αστυνομία», στοχοποιώντας το φοιτητικό κίνημα για εγκληματικότητα, με απώτερο σκοπό βέβαια την απονέκρωση του φοιτητικού κινήματος για να περνάνε ανενόχλητα οι νόμοι για την ενσωμάτωση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και έρευνας στη στρατηγική των επιχειρηματικών ομίλων και των μηχανισμών τους». 

Το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης μονιμοποιεί και εντείνει τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. 

Δεν χωράει βελτιώσεις αυτό το κατασκεύασμα για το «νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου» . Είναι απαράδεκτο στο σύνολό του και στα επιμέρους σημεία του και φορτώνει όλο το βάρος στα θύματα του πολέμου και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, εντείνοντας και μονιμοποιώντας τον εγκλωβισμό, τόνισε στη τοποθέτησή της στη σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, η Λαϊκή Συσπείρωση και υπογράμμισε: 

«Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένα και με ευθύνη, για το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα. Καταθέτοντας προτάσεις , στο δημοτικό και στο περιφερειακό συμβούλιο, στη βουλή, την ευρωβουλή αλλά κυρίως στο λαό, προτάσεις που αντιμετωπίζουν από τη ρίζα του το ζήτημα αλλά και μπορούν να δώσουν άμεση ανακούφιση στους ανθρώπους που ξεριζώνονται από τις χώρες τους και στους κατοίκους των νησιών μας. 

Ενδεικτικά αυτές αφορούν: 

· Κατάργηση προβλέψεων για διαδικασίες ασύλου στην πρώτη χώρα εισόδου στην Ε.Ε και της Κοινής Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας, η οποία ομολογείται άλλωστε ότι έχει καταστεί έτσι και αλλιώς ανενεργή. Να μετακινηθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες πραγματικού προορισμού τους και εκεί να αιτηθούν άσυλο. 

· Να κλείσουν όλα τα hot spot στα νησιά του Αιγαίου, καμιά δομή πολύμηνου εγκλωβισμού, όπως και να ονομαστεί σε Αιγαίο και Έβρο. Άμεσος απεγκλωβισμός από τα νησιά. 

· Η κυβέρνηση να απαιτήσει από την ΕΕ και τον ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία, και απευθείας μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους, ώστε να σταματήσει το επικίνδυνο και πολλές φορές θανατηφόρο πέρασμα προς τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και από τον Έβρο ποταμό. 

· Να στελεχωθούν οι υπηρεσίες ασύλου προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων που έχουν γίνει, η χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων και αδειών διαμονής. 

· Να ακυρωθούν οι εξώσεις προσφύγων, να παραταθεί το πρόγραμμα στέγασης σε διαμερίσματα, ξενοδοχεία σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και να αρθεί η διακοπή του μηνιαίου βοηθήματος. Για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης από το κράτος και όχι τις ΜΚΟ για τη σχεδιασμένη ένταξή τους στην εργασία και την κοινωνία. 

Να σταματήσει κάθε συμμετοχή και στήριξη της χώρας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, που διαιωνίζουν τον πόλεμο και τις καταστροφές για τους λαούς».

 

1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

"Ρωσία: Περίπου 1.800 συλληφθέντες στις διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι.Η αστυνομία συνέλαβε χθες, Τετάρτη, σχεδόν 1.800 ανθρώπους σε όλη τη Ρωσία, σε διαδηλώσεις υπέρ του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας που έχει βλάψει σοβαρά την υγεία του". Που πήγαν οι υποτιθέμενοι αγώνες σας για πανανθρώπινη λευτεριά;;;. Για την παράταση της στέγασης σε διαμερίσματα, ξενοδοχεία σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και για την άρση της διακοπής του μηνιαίου βοηθήματος των λαθρομεταναστών, να το αναλάβετε εσείς ως κόμμα. Για τις προσλήψεις που θέλετε παντού, αποκαταστήστε πρώτα τους απολυμένους του Ριζοσπάστη και μετά να μιλάτε.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required