5 Απρ 2021

Αλέξανδρος Λυμπέρης για Λέκκα: «Πληρώνουμε τα λάθη συγκεκριμένων ανθρώπων»

Στην κατάσταση που επικρατεί στη Λέκκα αναφέρθηκαν στον ραδιοφωνικό σταθμό 2000FM ο πρόεδρος του χωριού, κ. Κώστας Μαθιός, και ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης.

 

«Ο κόσμος υπακούει, δεν κυκλοφορεί κανείς, είναι σαν να είμαστε σε πόλεμο. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Σήμερα γίνονται τεστ στην πλατεία και αρκετοί κάτοικοι βρίσκονται εδώ για να εξεταστούν», είπε ο κ. Μαθιός.

 

Tην υπευθυνότητα όλων ζήτησε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης. «Πληρώνουμε τα λάθη συγκεκριμένων ανθρώπων. Ένα χωριό είναι αποκλεισμένο. Οι κάτοικοί του εργάζονται σε υπηρεσίες και καταστήματα και αν δεν γίνονταν η κίνηση αυτή για αποκλεισμό, θα υπήρχε μεγάλη διασπορά. Δηλαδή, θα τινάξουμε τη Σάμο και τον τουρισμό στον αέρα γιατί κάποιοι το παίζουν αρνητές και θέλουν να πάνε να κάνουν το θρησκευτικό τους καθήκον. Ο κάθε ιερέας δεν μπορεί να δέχεται στην εκκλησία 50 άτομα και να μην σταματά τη λειτουργία και κάποιοι από αυτούς να είναι χωρίς μάσκες», είπε ο κ. Λυμπέρης.

 

Ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου ανέφερε πως την Παρασκευή επικοινώνησε με τον κ. Χαρδαλιά, του επισήμανε το πρόβλημα και άμεσα λήφθηκε η απόφαση για τον αποκλεισμό του χωριού. «Το πρόβλημα είναι η καθυστέρηση  που υπάρχει όταν εντοπίζεται ένα κρούσμα. Μέχρι να κινηθεί ο ΕΟΔΥ και να τεθεί σε επιτήρηση, περνούν 1-2 ημέρες, που είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Με την αστυνομία και το Κέντρο Υγείας προσπαθούμε, όταν εντοπιστεί ένα κρούσμα, την ίδια στιγμή να τεθεί σε καραντίνα. Αν περιμένω τον ΕΟΔΥ να μας δώσει εντολή μετά 2 ημέρες, καήκαμε. Δυστυχώς, βγαίνουν διαρκώς κρούσματα».

 

Ο κ. Λυμπέρης αναφέρθηκε και στο Συντονιστικό Όργανο που συνεδρίασε το Σάββατο, το οποίο θα συγκληθεί και σήμερα. «Κάναμε συντονιστικό για να μην υπάρχουν κενά και να μελετήσουμε πως θα εξυπηρετηθεί το χωριό σε τρόφιμα και άλλα. Όσοι πηγαίνουν στο χωριό, όπως οι εργαζόμενοι για τη συλλογή των απορριμμάτων καθαριότητας ή του «Βοήθεια στο Σπίτι», φορούν ειδικές στολές για να προφυλαχτούν", είπε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required