5 Απρ 2021

Ξεκίνησε η αποκατάσταση του παλαιού λιμένα Πυθαγορείου

Ξεκίνησε το έργο για την ανακατασκευή του παλαιού λιμένα Πυθαγορείου που ως γνωστόν υπέστη ζημιές από τη σεισμική δόνηση της 30ής Οκτωβρίου 2020. Οι εργασίες του έργου προβλέπουν κατασκευή τοιχίου μέσα στη θάλασσα, λιθοριππή ανακουφιστικού πρίσματος πίσω από το τοιχίο και τοποθέτηση γεωυφάσματος ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η στρώση του δαπέδου, με τις υπάρχουσες πέτρες, για τις οποίες προβλέπεται ο καθαρισμός τους. 

Να σημειωθεί ότι αν δεν υπάρξουν περαιτέρω δυσκολίες, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα Ιουνίου. Το έργο πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και θα κοστίσει 367.000 ευρώ.
Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστας Μουτζούρης, αναφερόμενος στην έναρξη του έργου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα ξεκινάει η αποκατάσταση του λιμένα Πυθαγορείου Σάμου, στόχος της Περιφερειακής Αρχής σε συνεργασία με όλους τους φορείς είναι να ξεπεραστούν γρήγορα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται και γρήγορα να υλοποιηθούν όλα τα έργα αποκατάστασης.»

Ο περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης στο κέντρο έχοντας αριστερά τον αντιπεριφερειάρχη κ. Πανουράκη, δεξιά τον πρόεδρο Κοινότητας Πυθαγορείου κ. Νικολαΐδη. Δίπλα από τον αντιπεριφερειάρχη βρίσκεται ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Σάμου κ. Βασιλείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required