28 Ιουν 2021

Ευχαριστήριο αντιπεριφερειάρχη για την ολοκλήρωση των εργασιών στον παλαιό λιμένα Πυθαγορείου

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στον παλαιό λιμένα Πυθαγορείου, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουράκης, εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής: «Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης στο βόρειο εσωτερικό κρηπίδωμα του λιμένα Πυθαγορείου το οποίο είχε πληγεί από το φονικό σεισμό της 30ής Οκτωβρίου του 2020.




Το έργο βρίσκεται στον Αρχαιολογικό χώρο του Πυθαγορείου και περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου που χρηματοδότησε το έργο και του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου.

Με αφορμή το άψογο αισθητικό αποτέλεσμα που αναδεικνύει την ιστορική μνήμη του τόπου μας και τον σεβασμό στο αρχαιολογικό υλικό των προγόνων μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τους συντελεστές του έργου: Την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Σάμου, τον Προϊστάμενο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Σάμου και Ικαρίας κ. Παναγιώτη Χατζηδάκη, τον ειδικό συνεργάτη αρχιτέκτονα κ. Πολυκράτη Κωνσταντινίδη, τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Βαλκαμλή, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πυθαγορείου κ. Τάσο Νικολαϊδη και τον ανάδοχο του έργου κ. Στέλιο Ροδίτη με το συνεργείο του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου
Βασίλειος Πανουράκης»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required