8 Ιουν 2021

«Ανατροπή» - Ορθή μίσθωση ακινήτων για τις διαδικασίες στάθμευσης οχημάτων

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανατολικής Σάμου, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιασκέψεως στις 31 Μαΐου, θέμα ημερήσιας διάταξης αποτέλεσε η εκκίνηση της διαδικασίας μίσθωσης ακινήτων για τις ανάγκες στάθμευσης οχημάτων στις κοινότητες Κοκκαρίου, Πυθαγορείου και Βαθέος. Η δημοτική πράταξη "Ανατροπή" σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε για το θέμα, αναφέρει:

«Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ζωτικής σημασίας, καθώς σε πολλές περιοχές του Δήμου μας υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης, το οποίο εδώ και χρόνια δεν έχει διευθετηθεί από την πλευρά του Δήμου. Ο Δήμος πρέπει να μπορεί να προσφέρει, ειδικά στις μεγάλες κοινότητές του, επαρκείς χώρους στάθμευσης, ούτως ώστε οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι επισκέπτες, να μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους.

Πρόταση της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" είναι ότι με σωστή και προγραμματισμένη μελέτη κάθε περιοχής, ο Δήμος πρέπει να παρέχει επαρκείς και οργανωμένους χώρους στάθμευσης. Πολλοί από αυτούς τους χώρους μισθώνονται και πρέπει επιτακτικά να γίνει η ανάλογη μελέτη και να ξεκαθαριστεί ποιοι χώροι πρέπει να μισθώνονται και ποιοι από αυτούς πρέπει να αγοραστούν, αντί να μισθώνονται. Να σημειωθεί δε, ότι στον προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2021 έχει προβλεφθεί το ποσό των 70.000€ για τα συγκεκριμένα μισθώματα.

Επιπρόσθετα, όπως και έγινε ανάλογη τοποθέτηση κατά την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος από την "Ανατροπή", θα έπρεπε η δημοτική αρχή να γνωρίζει ή να έχει μελετήσει και να έχει ελέγξει και καταγράψει όλους τους χώρους στάθμευσης που μισθώνονται όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και πόσα χρήματα έχουν διατεθεί για τον καθένα ξεχωριστά. Με έναν σωστό προγραμματισμό ίσως κάποια ακίνητα θα έπρεπε ή πρέπει να αγοραστούν παρά να μισθώνονται ες αεί.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως διαβεβαίωσε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, θα μελετηθούν, αλλά θα ζητηθούν και επίσημα από τον "Ανατροπή" για περαιτέρω επεξεργασία.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required