8 Ιουν 2021

Επιτυχία σημείωσε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Βαθύ

Επιτυχία σημείωσε η διοργάνωση του φεστιβάλ της ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 5 Ιουνίου, στον αύλειο χώρο του 1ου & 2ου Γυμνασίου στο Βαθύ. Το φεστιβάλ ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό από τη μαθήτρια Βάλια Βαλωμένου.


Ακολούθησαν τα αθλητικά τουρνουά, γεμίζοντας τον προαύλιο χώρο των Γυμνασίων με φωνές, πανηγυρισμούς, γέλια. Σε όλα τα ματς, τόσο στο βόλεϊ όσο και στο μπάσκετ οι μαθητές και οι μαθήτριες... τα έδωσαν όλα, με τους καλύτερους να αναδεικνύεται νικητές φορώντας τα αναμνηστικά μετάλλια.




Ακολούθησε η συζήτηση με αφορμή την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος και θέμα: "Το περιβάλλον δεν είναι επιχείρηση. Το περιβάλλον είναι ζωή. Διεκδικούμε αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας!"

Στη συζήτηση αναδείχθηκαν οι πραγματικές αιτίες της καταστροφής του περιβάλλοντος, δηλαδή η ίδια η καπιταλιστική ανάπτυξη που γίνεται με κριτήριο το κέρδος. Τέθηκαν ερωτήματα όπως αν αρκεί η ατομική πρωτοβουλία και ευθύνη του καθενός για την ολοκληρωμένη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τι είναι η λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη και αν αποτελεί λύση. Συζητήθηκαν συμβολικές πρωτοβουλίες, όπως ο καθαρισμός παραλίας, αλλά και αιτήματα που πρέπει να προβληθούν, ώστε οι νέοι και οι νέες της περιοχής να αναδείξουν ποιος ευθύνεται για την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

Τέλος μαθητές και μαθήτριες έβγαλαν ομαδική φωτογραφία με πανό αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης.






1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

ποιος ευθύνεται για την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Τις αφίσες τις ανακυκλώσατε ή τις αφήσατε να τις πάρει ο αέρας;;

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required