16 Ιουλ 2021

16 Ιουλίου - Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα λειτουργίας καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί από σήμερα Παρασκευή, 16 Ιουλίου, τα νέα μέτρα που αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης, σύμφωνα με τα οποία ανοίγουν οι κλειστοί χώροι για καθήμενους που έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει.

Συγκεκριμένα στην είσοδο του εστιατορίου, του μπαρ ή του καφέ, οι πελάτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους, εκτός από την μάσκα, και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα σκανάρεται από τον υπεύθυνο του καταστήματος μέσω της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής app Covid Free GR που μπορεί να επαληθεύει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και βεβαιώσεις από την ιστοσελίδα gov.gr. Πρόκειται για μια νέα ψηφιακή και εύχρηστη εφαρμογή για πελάτες, επιχειρηματίες και όργανα ελέγχου, που θα επιτρέπει χωρίς μεγάλη επιβάρυνση για τα καταστήματα να ανοίξουν και κλειστούς χώρους που δεν αξιοποιούνταν μέχρι σήμερα.

Οι έλεγχοι διενεργούνται με αμείωτη ένταση σε όλη την επικράτεια με επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος με βασικό στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required