27 Ιουλ 2021

Ο Κώστας Τζίχας για την επίσκεψη στη Σάμο της προέδρου της Επιτροπής "Ελλάδα 2021"

Μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων του νησιού με την πρόεδρο της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Δήμου Ανατολικής Σάμου, δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας, που παραβρέθηκε στη συνάντηση, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η παρουσία μας στην συνάντηση με την πρόεδρο της Επιτροπής Ελλάδα 2021 κ. Αγγελοπούλου πέρα από τη στοιχειώδη ευγένεια απέναντι στους επισκέπτες μας, δηλώνει την οφειλόμενη τιμή στην Επανάσταση του 1821, κοινωνική επανάσταση με ηγέτιδα δύναμη την ανερχόμενη τότε αστική τάξη, που αντικειμενικά στην Ελλάδα πήρε και εθνικοαπελευθερωτικό περιεχόμενο. Όπως τιμάμε όλες τις αστικές επαναστάσεις του 18ου και 19ου αιώνα, γιατί στην εποχή τους αποτέλεσαν κοινωνική πρόοδο, πήγαν την ανθρωπότητα ένα βήμα μπροστά, ανατρέποντας τη φεουδαρχία.

Εδώ και δύο αιώνες περίπου, η αστική τάξη και το σύστημά της, ο καπιταλισμός, όχι μόνο έπαψαν να αποτελούν πρόοδο, αλλά έχουν καταντήσει βραχνάς για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού. Λίγοι μπορούν να ισχυρίζονται ανενδοίαστα ότι είναι πρόοδος, η φτώχια για μεγάλα λαϊκά τμήματα, τα μεροκάματα, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, η δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, η μάστιγα της ανεργίας ή της αβέβαιης προσωρινής κακοπληρωμένης δουλειάς για τη νεολαία, τα εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, η κατάντια του συστήματος υγείας που παρά τα αβίαστα συμπεράσματα που δίνει η διαχείριση της πανδημίας, οδηγείται στη πλήρη εμπορευματοποίηση. Και μια σειρά άλλες επιπτώσεις.

Επομένως το αφήγημα της Επιτροπής και της προέδρου της, αφήγημα της κυρίαρχης αστικής τάξης της οποίας άλλωστε αποτελεί ακραιφνή εκπρόσωπο, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Σήμερα προοδευτικό και σύγχρονο είναι να αξιοποιηθούν, η τεράστια παραγωγική δυνατότητα, τα τεχνολογικά επιτεύγματα της διανοητικής και χειρονακτικής εργασίας, ο τεράστιος πλούτος που αποφέρουν, προς όφελος των εργαζομένων , της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, των γυναικών και των νέων των λαϊκών στρωμάτων για να ικανοποιηθούν στο διηνεκές οι αυξανόμενες ανάγκες τους. Προοδευτικό και σύγχρονο στις μέρες μας είναι να πάρει ο λαός την εξουσία, να καταργήσει τους εκμεταλλευτές του, να οικοδομήσει τη δική του εργατική-λαϊκή εξουσία. Τον Σοσιαλισμό, που αποτελεί το αναπόφευκτο μέλλον της ανθρωπότητας».

Σάμος 27-7-2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required