27 Ιουλ 2021

Εκδηλώσεις σε Μαραθόκαμπο και Κέρκη για τον Δημοκρατικό Στρατό Σάμου

Την Παρασκευή 23 και την Κυριακή 25 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής του αγώνα των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου στην πλατεία Μαραθοκάμπου και στο μνημείο ανταρτών στη θέση Ξυνιά του Κέρκη αντίστοιχα.

Στην εκδήλωση που οργάνωσε η ΚΟ Μαραθοκάμπου στην πλατεία του χωριού παρουσιάστηκε το βιβλίο της Τομεακής Επιτροπής Σάμου «Ιστορικά Αποτυπώματα, η συμβολή του ΚΚΕ στο εργατικό και επαναστατικό κίνημα στη Σάμο», από τον Κώστα Τζίχα μέλος της Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ. Ακολούθησαν αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο Αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου» αλλά και το ποίημα «Γκιναίοι» του Νίκου Σβερκίδη, υπεύθυνου διαφώτισης του ΔΣΣ, καθώς και μικρό μουσικό πρόγραμμα από τη Νανά Νικολάου.


Την σκυτάλη πήρε η εκδήλωση στον ιστορικό χώρο του μνημείου στη θέση Ξυνιάς στον επιβλητικό Κέρκη. Έγιναν καταθέσεις στεφανιών και χαιρετισμοί από την Κούλα Καραμηνά –Πόθου, πρόεδρο του παρατήματος Σάμου ΠΕΑΕΑ–ΔΣΕ και την γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Σάμου της ΚΝΕ, Μαρία Βουλαρίνου. Στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους της ΚΟΒ Μαραθοκάμπου η Φυλλιώ Μακρή. 




Την κεντρική ομιλία έκανε ο Σταμάτης Φιλιππής, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Σάμου. Ο ομιλητής συνέδεσε την πολύτιμη πείρα των αγώνων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με την πάλη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων σήμερα ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε. Τόνισε, ότι “το Κόμμα μας, με όπλο τις αποφάσεις του 21ου συνεδρίου του, αναδεικνύει την ανάγκη ανατροπής του καπιταλισμού. Ενός συστήματος που οδήγησε σε χιλιάδες νεκρούς στην πανδημία αφού δεν πάρθηκαν μέτρα ενίσχυσης των δομών δημόσιας υγείας, ενώ παράλληλα έλαμψε η ατομική ευθύνη από την μεριά της Κυβέρνησης και οργανώνει συνολική επίθεση στις ζωές μας όπως με το νόμο για τα εργασιακά που καταργεί το 8ωρο και ΄΄διευθετεί τον εργάσιμο χρόνο’’, το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση, το νόμο για την Παιδεία που θέτει περαιτέρω ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών μας”. Στην συνέχεια ανέφερε ότι η χώρα μας εντάσσεται ολοένα πιο βαθειά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, κατάσταση επικίνδυνη για το λαό μας και για τα θύματα των πολέμων. Κάλεσε το λαό της Σάμου, να εμπνευστεί από τους ήρωες του Δημοκρατικού Στρατού, να παλέψει κόντρα σε αυτή την πολιτική, να υψώσει το μπόι του και να παλέψει για να γίνει ο ίδιος αφέντης του πλούτου που παράγει.

Οι εκδηλώσεις τιμής στο Δημοκρατικό Στρατό Σάμου συνεχίζονται την Κυριακή 8 Αυγούστου στο κοινοτάφιο των μαχητών στη Λέκκα, στην είσοδο του χωριού, στις 11:00 π.μ..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required