15 Ιουλ 2021

Δύσκολη νύχτα - Προσοχή στο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας - Στη Σάμο ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"
Δύσκολη νύχτα η αποψινή, φέρνει στο νου, για τους παλαιότερους, τον Ιούλιο του 2000 που είχε παραδοθεί το νησί στις φλόγες. Με μήνυμά της προς τα κινητά τηλέφωνα, στις 22:40, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κάλεσε τους κατοίκους Βουρλιωτών, Κοκκαρίου, Καμάρας, Μυτιληνιών και Μαυρατζαίων, να παραμείνουν σε ετοιμότητα όλο το βράδυ και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.





Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας

Με ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει ότι λόγω της πυρκαγιάς υπάρχουν περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας., σημειώνοντας τα εξής:

Ανακοινώνεται ότι, λόγω εκτάκτων συνθηκών –πυρκαγιά- στη νήσο Σάμο, σε οδικό δίκτυο των περιοχών «Βουρλιώτες», «Μυτιληνιοί», «Άγιος Φανούριος», «Κοκκάρι» και στην Ε.Ο. Σάμου – Καρλοβασίου, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων και οι λοιποί πολίτες, για την ασφάλεια τους και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών. 

Στη Σάμο ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος



Στη Σάμο μεταβαίνουν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης, με ελικόπτερο Super Puma, για τον συντονισμό της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες, επιχειρούν αντιμετωπίζοντας πολλές διαφορετικές εστίες.





Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"

Το μέτωπο, όπως διακρίνει κάποιος και στις σχετικές φωτογραφίες, είναι πολύ μεγάλο και αναμένουμε με το πρώτο φως της ημέρας την επιστροφή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Οι άνεμοι στην περιοχή, για αύριο Παρασκευή 16 Ιουλίου, θα είναι εντάσεως 2 έως 3 Μποφόρ.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και των εθελοντικών κλιμακίων πυρόσβεσης παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή καθ' όλη τη διάρκιεα της νύχτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required