15 Ιουλ 2021

Περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης - Κλιμάκιο της ΚΑΕΕ στη Σάμο για διερεύνηση αιτιών

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"
Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι, στις 13:40, στην ευρύτερη περιοχή της Κοινότητας Βουρλιωτών, είναι σε εξέλιξη και έχουμε περαιτέρω ενίσχυση των δυναμέων που δρουν μέχρι αυτή την ώρα υπό καθεστώς δύσκολων συνθηκών βατότητας της περιοχής και πυκνών καπνών.


Το ευρύ μέτωπο της πυρκαγιάς λίγο πριν τη δύση του ήλιου (Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα")

Στα εναέρια μέσα προστέθηκαν 2 αεροσκάφη Air Tractor (Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα")



Επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, 5 αεροσκάφη (2 Canadair CL-415, 2 Air Tractor και το ρωσικό Beriev-200) και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες των κλιμακίων του νησιού και υδροφόρες ΟΤΑ. Τον συντονισμό της όλης επιχείρησης έχει ο υποστράτηγος, συντονιστής επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Ιωάννης Σταμούλης. 

Με εντολή αρχηγού, κλιμάκιο διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς

Με εντολή αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ), βρίσκεται στη Σάμο για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.

Άριστοι χειρισμοί πτήσης, γεμίσματος δεξαμενής νερού και ρίψεων από τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας που χειρίζονται τα Canadair (Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα")

Ένας συνεχής "κύκλος" ρίψεων νερού. Στο βάθος, αριστερά το Beriev-200 και 2 Canadair CL-415 (Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα")

Το ρωσικό Beriev-200 γεμίζει τις δεξαμενές του συναντώντας το σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του Λιμεναρχείου Σάμου (Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα")


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required