15 Ιουλ 2021

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασώδη περιοχή των Βουρλιωτών - 3 αεροσκάφη & 3 ελικόπτερα σε συνεχείς ρίψεις νερού

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"
Πυρκαγιά ξέσπασε πριν τις 2 το μεσημέρι σε περιοχή κάτω από την Κοινότητα Βουρλιωτών. Στο σημείο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου ενώ έχουν σπεύσει προς βοήθεια εθελοντικά κλιμάκια Σαμίων, Βαθέος, Μυτιληνιών και άλλων περιοχών. Ήδη, με εναέρια μέσα, γίνονται ρίψεις νερού ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη (2 Canadair CL-415 και το ρωσικό Beriev-200). Δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρες ΟΤΑ.

Εκκένωση 2 ξενοδοχείων για καθαρά προληπτικούς λόγους

Για καθαρά προληπτικούς λόγους και λόγω εξάπλωσης καπνού στην ευρύτερη περιοχή, εκκενώνονται για μερικές ώρες τα ξενοδοχεία Arion και Kalidon Panorama μετά από εντολές της Πολιτικής Προστασίας.

Έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Στις 17:30 και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι τεράστιες προσπάθειες κατάσβεσης, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα χρήσης νερού στις περιοχές Κοκκαρίου και πόλεως Σάμου.

«Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου καθώς και στη πόλη της Σάμου. Υπάρχει άμεση και έκτακτη ανάγκη.».




Συνεχείς πτήσεις των εναέριων μέσων πυρόσβεσης (Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα")


Μια μικρή κουκίδα, το ρωσικό Beriev-200, στο κέντρο ενός αδιαπέραστου "τείχους" καπνού

Το ρωσικό Beriev-200 μόλις έχει γεμίσει τις δεξαμενές του και συνεχίζει πορεία προς το μέτωπο της πυρκαγιάς (Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα")


Το "θηριώδες" ρωσικό, αμφίβιο πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev-200 που συμμετέχει στην κατάσβεση της φωτιάς στους Βουρλιώτες (Φωτό: protothema.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required