27 Ιουλ 2021

Στέφανος Ψημένος για τη Σάμο: «Ωωω, εδώ δεν έχει τελειωμό η ομορφιά!»

Φωτό: Στέφανος Ψημένος
Στην ιστοσελίδα της Lifo δημοσιεύθηκαν κείμενα του γνωστού μας και στη Σάμο χαρτογράφου και συστηματικού ταξιδευτή, ιδρυτή των εκδόσεων Terrain, Στέφανου Ψημένου, στο πλαίσιο αφιερώματος στο ελληνικό καλοκαίρι.


Με τίτλο: «10 ταξίδια στην πιο σπάνια και απομονωμένη Ελλάδα, από κάποιον που γνωρίζει», γράφει για τα νησιά: Τήλος, Σαμοθράκη, Σύμη, Σάμος, Νοτιοδυτική Κρήτη (Κεδρόδασος), Κύθηρα, Αντίψαρα, Κίμωλος και Σαρία (μικρό νησί στη βόρεια άκρη της Καρπάθου). Για τη Σάμο που γνωρίζει πολύ καλά, αφού ήταν υπεύθυνος και για τη δημιουργία των σηματοδοτούμενων διαδρομών στα βουνά της, αναφέρει τα εξής:

Ο Στέφανος Ψημένος... εν δράσει

«Ωωω, εδώ δεν έχει τελειωμό η ομορφιά! Μπορείς να μείνεις όλο το καλοκαίρι, να έρθει το φθινόπωρο (που είναι ακόμα καλοκαίρι), ο γλυκός χειμώνας με τις δροσερές βροχές, η άνοιξη με τα εκατομμύρια αγριολούλουδα και να μην τα έχεις δει όλα. Συνωστισμός δεν υπάρχει ποτέ και πουθενά. Οι παραλίες είναι αμέτρητες και μεγάλες – ακόμα και στο Ποτοκάκι και στα Βοτσαλάκια και στο Κοκκάρι υπάρχει χώρος για όλους και θα βρεις ήσυχες γωνιές ακόμα και τον Αύγουστο. Το Μικρό Σεϊτάνι και το Μεγάλο Σεϊτάνι είναι τα sos για τους πεζοπόρους φυσιολάτρες και το μονοπάτι που οδηγεί εκεί είναι πια βατό για όλους, καθαρισμένο και σηματοδοτημένο από την TERRAIN. Αλλά τα αμμουδερά «διαμαντάκια» είναι κρυμμένα αλλού: να, όπως η μικρή παραλία Κλήμα με τα λευκά βότσαλα και το δροσερό νερό από πηγή ένα χιλιόμετρο ανατολικά από το μοναστήρι-όαση του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα στη νοτιοδυτική γωνιά της Σάμου, που θέλει περπάτημα για να πας εκεί ή σκάφος.»

Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required