10 Αυγ 2021

Ημερίδα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση – Τετάρτη, 11/8, στο Καρλόβασι

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου και ο Σύλλογος Καρλοβασιτών Αττικής «Λυκούργος Λογοθέτης», με την υποστήριξη των ΓΑΚ Σάμου, διοργανώνει ημερίδα την Τετάρτη, 11 Αυγούστου, στη Χατζηγιάννειο Βιβλιοθήκη (αύλειος χώρος), στο Καρλόβασι, στις 8 μ.μ.

Θα μιλήσουν οι: Χρίστος Λάνδρος, φιλόλογος, τ. προϊστάμενος ΓΑΚ Σάμου, Μανόλης Βαρβούνης, καθηγητής Λαογραφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Μιχάλης Σακελλαρίου, ομότιμος καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κάτοχος του Αρχείου Λυκούργου Λογοθέτη, Μιχάλης Κατσικαρέλης, ιστορικός στην Υπηρεσία Ιστορίας Πολεμικού Ναυτικού και Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας-εκδότης. 
Ταυτόχρονα θα υπάρξει έκθεση αρχειακού υλικού από τα ΓΑΚ Σάμου (Ιστορικό Αρχείο Σάμου), από το προσωπικό αρχείο του Λυκούργου Λογοθέτη καθώς και βιβλίων ΓΑΚ Σάμου, Σεβαστάκη, Λάνδρου, Σακελλαρίου, Βαρβούνη και Καραμπελιά.


Επίσης θα υπάρξει έκθεση φωτογραφίας του Χρυσόστομου Γαλαθρή με θέμα: «Αναπαριστώντας τη ζωή του Λυκούργου Λογοθέτη» και έργου της Ραφαηλίας Φιλιππάκη με θέμα: «Ο Αγώνας των Ελλήνων».

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η μικτή Χορωδία Καρλοβάσου.

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα για την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού Covid-19.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required