16 Σεπ 2021

Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης - Συγκέντρωση ενάντια στο ΚΥΤ περιοχής Ζερβού

Με αφορμή τα εγκαίνια του νέου ΚΥΤ στην περιοχή Ζερβού, που προγραμματίζει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για το Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, με ανακοίνωσή της, καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στο ΚΥΤ αναφέροντας τα εξής:

«Ο λαός της Σάμου έχει επανειλημμένα καταδικάσει την κατασκευή Κέντρου – Φυλακής οπουδήποτε στο νησί, με μεγαλειώδεις και δυναμικές κινητοποιήσεις. Ο αγώνας θα συνεχιστεί έως ότου ξηλωθεί αυτό το στρατόπεδο – ντροπή για το νησί και τη χώρα μας.

Με περίσσιο θράσος η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός της κ. Μηταράκης , πανηγυρίζουν γιατί εγκαινιάζουν μια τεράστια, ίσως τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, φυλακή (τύπου ΝΑΤΟ τη λένε).

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης στου Ζερβού που θυμίζει «Γκουαντάναμο», δεν στήθηκε φυσικά για τις λίγες εκατοντάδες πρόσφυγες που συγκυριακά έχουν μείνει αυτό το διάστημα στη Σάμο, αλλά για τις χιλιάδες που περιμένει η κυβέρνηση και η Ε.Ε τα επόμενα χρόνια και ας κομπάζει για την αποτρεπτική της πολιτική, η οποία βέβαια ακροβατεί στα όρια της παραβίασης κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου.

Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν μαρτυρούν πολλές αλήθειες: Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους (μαζί και η Ελλάδα με στρατιωτική δύναμη που κόστισε 300 εκατ ευρώ επί 20 χρόνια, δηλαδή 6 δισεκατομμύρια), αντί να φέρουν τη δημοκρατία όπως έλεγαν το 2001, παρέδωσαν τη χώρα και το λαό της στην πιο αντιδραστική - σκοταδιστική δύναμη, στους Ταλιμπάν που οι ίδιοι δημιούργησαν και εξέθρεψαν, αφήνοντάς τους μάλιστα ότι πιο σύγχρονο σε εξοπλισμό διαθέτει το οπλοστάσιό τους, αξίας 85 δισ.δολλαρίων.

Αυτοί προκαλούν τη προσφυγιά και τη μετανάστευση, τα κύματα των ξεριζωμένων – απελπισμένων ανθρώπων που μοιραία αναζητούν ένα ασφαλέστερο τόπο για να επιβιώσουν. Γι’ αυτούς ή μάλλον για όσους γλυτώσουν από τα επικίνδυνα περάσματα και τη θάλασσα, κατασκευάζουν αυτά τα μεγαθήρια τύπου ΚΥΤ Ζερβού, στιγματίζοντας τα νησιά μας ως φυλακές της Ε.Ε.

Δεν θα τους περάσει . Θα βρίσκουν πάντα το λαό απέναντί τους.

Επιπλέον, η πείρα του Αφγανιστάν προειδοποιεί και τονίζει την αναγκαιότητα να δυναμώσει η πάλη του λαού μας για την απεμπλοκή της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές και συμμαχίες, να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις.

Το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της ΕΕΔΥΕ και η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης αγωνίζονται και διεκδικούν:

· ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ. - ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

· ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.

· ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ - ΑΜΕΣΟΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ.

· ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΔΟΧΗ –ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΥΛΟΥ.

· ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ –ΦΥΛΑΚΕΣ. ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ στου ΖΕΡΒΟΥ».

1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Θα σας λείψουν οι προικισμένοι αράπηδες;;.Σας θυμίζει λέτε Γκουαντανάμο. Γκουλάγκ δεν σας θυμίζει καθόλου ισλαμολάγνοι;;. Στο Αφγανιστάν χειρών αδίκων άρχισαν οι φίλοι και συνοδοιπόροι σας, κομμουνιστές της Σοβιετικής ένωσης.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required