16 Σεπ 2021

Γιώργος Στάντζος για εγκαίνια νέου ΚΥΤ: «... δε θα συμμετέχουμε γιατί δεν είναι γιορτή...»

Σε δήλωση για τα εγκαίνια του νέου ΚΥΤ προχώρησε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, καθώς και τα μέλη της παράταξής του. Στο σχετικό κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα, αναφέρουν τα εξής:

Στα "εγκαίνια" της δομής στου Ζερβού δε θα συμμετέχουμε γιατί δεν είναι γιορτή, η λειτουργία του άλλωστε αποτελεί από τις διεθνείς εξελίξεις αναγκαίο κακό. Ως δήμος ποτέ δε κλείσαμε τη πόρτα στον ειλικρινή διάλογο και στη συνεργασία, ποτέ δεν αποφύγαμε την ανάληψη ευθύνης. Η μαζική αποσυμφόρηση του νησιού έγινε και οι ροές σχεδόν μηδενίστηκαν. Ο τόπος μας " ησύχασε" , η κοινωνία μας αισιοδοξεί παρ όλα τα πλήγματα και τις δοκιμασίες που δέχτηκε από το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τον φονικό και καταστροφικό σεισμό. Αυτά δεν έγιναν από μόνα τους. 


Στιγμιότυπα από την κατάσταση που επικρατούσε τους προηγούμενους μήνες στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας

Η κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση τήρησε αυτές τις δεσμεύσεις. Διαφωνούμε κάθετα με το μέγεθος της δομής, όπως με ισχυρή πλειοψηφία έχει αποφασίσει το δημοτικό μας συμβούλιο. Η Ευρώπη με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα οφείλει να διαφυλάσσει πάνω απ όλα τα δικαιώματα των πολιτών της. Σχέδιο, συνεργασίες και αγωνιστικότητα χρειάζεται για να μείνει άδεια η δομή ή έστω με την ελάχιστη δυναμικότητα και χρόνο παραμονής των μεταναστών στο νησί. Αυτός πρέπει να είναι ο εθνικός στόχος κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης.




Στο επικείμενο κλείσιμο του ΚΥΤ της πόλεως Σάμου και την παράδοση του στο δήμο θα πάμε όλοι. Βαδίζουμε στο σωστό δρόμο για το κλείσιμο της «παραγκούπολης» και αναμένουμε από την συντεταγμένη Πολιτεία να προβεί άμεσα στην κατεδάφιση, την αποκάθαρση και την απόδοση της περιοχής στο δήμο και στους ιδιώτες . Το ανοιχτό ΚΥΤ της Σάμου το οποίο έφτασε τους 10.000 διαμένοντες , το ΚΥΤ της ντροπής , της δυστυχίας και της παραβατικότητας, το κληρονομήσαμε, πήραμε εγκαίρως υπεύθυνη και ξεκάθαρη θέση γι αυτό και κλείνει οριστικά.

Σάμος 15/09/2021

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Στάντζος Γ. 
Κολλάρος Γ.
Αρβανίτη Β.
Βαλκαμλής Β.
Βογιατζής Κ. 
Γαρουφαλής Μ.
Διονυσίου Γ.
Κάιλα Δ.
Καρράς Β.
Κιάσσος Μ.
Κονδύλη Πανουράκη Μ.
Μητσός Μ.
Τσερέ Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required