20 Σεπ 2021

Πυρκαγιά στο ΚΥΤ, λίγες μέρες πριν την πλήρη εκκένωσή του

Φωτό: samostoday.gr
Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή των εγκαταλελειμμένων σκηνών προς το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, στο ΚΥΤ της πρωτεύουσας, το βράδυ της Κυριακής (19/9), στις 11:10 μ.μ., από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι ετοιμασίες για τη μεταφορά των εναπομεινάντων μεταναστών, κατά τις επόμενες ημέρες, στη νέα ΚΕΔ (Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή) της περιοχής Ζερβού, την οποία εγκαινίασε το πρωί του Σαββάτου (18/9), ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης.

Ακόμη μια φορά, η έγκαιρη και άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, με 5 οχήματα στο σημείο, έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα κατάσβεσης. Η πόλη της Σάμου έχει ταλαιπωρηθεί και κινδυνεύσει στο παρελθόν από πυρκαγιές στην περιοχή που τις περισσότερες φορές ήταν ύποπτες και σχεδόν πάντοτε προμελετημένες. Δεν λείπουν οι υποψίες και για τη χθεσινοβραδινή πυρκαγιά.


Στα εγκαίνια της νέας δομής στη Ζερβού, στην έναρξη της ομιλίας του, ο υπουργός κ. Μηταράκης, ανέφερε τη φράση: «Η Σάμος ησυχάζει…». Κύριε υπουργέ, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο για να ησυχάσει το νησί μας
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required